Uusi verkkokauppa Teknavi.com

5 näppärää niksiä: Applen uusi iOS 10:stä

Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä esiteltiin viime viikolla, ja sovelluskehittäjät pääsivät jo tutustumaan sen testiversioon. Virallisesti uusi käyttöjärjestelmä julkaistaan syksyllä, mutta innokkaat pääsevät kokeilemaan sitä jo heinäkuussa, kun julkinen betaversio julkaistaan. Keräsimme tähän muutamia niksejä iOS 10:stä.

Poista alkuperäisiä sovelluksia

iOS 10 sallii monien Applen omien sovellusten poiston.

iOS 10 mahdollistaa monien Applen esiasennettujen sovellusten poistamisen. Tarkalleen ottaen sovelluksia ei poisteta kokonaisuudessaan, mutta ne voi poistaa käytöstä niin, etteivät niiden kuvakkeet roiku turhaan kotivalikossa. Lisäksi kaikkien sovellusten poistaminen käytöstä vapauttaa hieman tallennustilaa. Poistetut sovellukset voi ottaa uudelleen käyttöön App Storessa.

Vapauta tallennustilaa poistamalla musiikkia automaattisesti

Jos iOS-laitteen tallennustila alkaa käydä vähiin ja laitteeseen on tallennettu paljon musiikkia, voi tallennustilaa vapauttaa käyttöön antamalla laitteen poistaa musiikkia, jota ei ole vähään aikaan soitettu. Toiminnon saa käyttöön asetusvalikon kohdasta Musiikki – Optimoi tallennustila.

Ota henkilökohtaiset viestien lukukuittaukset käyttöön

iMessage-viestien lukukuittaukset voi iOS 10:ssä ottaa käyttöön tai pois käytöstä jokaisen yhteystiedon kohdalla erikseen. Asetus löytyy viestikeskustelusta painamalla vastaanottajan nimen oikealla puolella olevaa i-kuvaketta.

Lopeta sähköpostilistojen tilaukset

Mail-sovellus iOS 10:ssä mahdollistaa helpon eroamisen erilaisilta massasähköpostilistoilta. Jos sovellus tunnistaa viestin tulleen postilistan kautta, se tarjoaa painikkeen, jolla listan tilauksen voi peruuttaa.

Nuku säännöllisesti unikellon avulla

Kellosovellus iOS 10:ssä on saanut uuden ominaisuuden nimeltään unikello. Sen avulla voi saavuttaa säännöllisemmän unirytmin, kun kello herättää säännöllisesti ja muistuttaa myös sopivasta nukkumaanmenoajasta.