Tuleeko tästä kesän hittisovellus? Sticky AI on helppo ja hauska selfie-tarrasovellus

Viime kesänä villinneen Prisma-sovelluksen kehittänyt venäläistiimi on julkaissut nyt uuden Sticky AI -sovelluksen. Pelkkien kuvien ja videoiden taiteellisten tyylimuunnosten sijaan nyt keinoälyä hyödynnetään selfieiden muuntamiseen niin sanotuiksi tarroiksi.

Toistaiseksi Sticky AI on ladattavissa ilmaiseksi iPhonelle App Storesta. Android-version pitäisi olla tulossa viikon tai kahden päästä.

Sticky AI:ssä taustalla toimiva älykäs tekniikka pyrkii rajaamaan otetusta selfiestä automaattisesti henkilön ja poistamaan taustan. Pikaisessa kokeilussa rajaus toimii tavanomaisissa valaistusolosuhteissa melko hyvin. Rajaustarkkuuden pitäisi yhä parantua, mitä enemmän Sticky AI:tä käytetään.

Valokuvan ohella selfien voi tallentaa liikettä edestakaisin sisältävänä bumerangianimaationa.

Selfie-tarraan voi halutessaan lisätä uuden taustavärin muutamasta vaihtoehdosta sekä tekstiä värillisellä taustalla. Tarramaisuutta voi korostaa valitsemalla valkoisen rajauksen ympärilleen. Mukana ovat luonnollisesti myös Prisman tapaiset tyylimuunnokset omaa selfietä napauttamalla – toistaiseksi vaihtoehtoja muunnoksiin on kuitenkin vasta kaksi kappaletta, värillinen ja mustavalkoinen.

Sticky AI:stä selfie-tarrakuvan voi jakaa helposti suosittuihin viestipalveluihin, kuten WhatsApp, Facebook Messenger ja Applen iMessage. Toistaiseksi jakaminen tapahtuu pääasiassa kuvana eikä tarrana sovelluksissa. Applen iMessagen kanssa Sticky AI integroituu kuitenkin myös suoraan Viestit-sovelluksessa.

Nähtäväksi jää, nouseeko Sticky AI uudeksi some-ilmiöksi viime vuoden Prisman tavoin. Tiimi lupaa sovellukseen myös useita lisätoimintoja tulevissa päivityksissä.