Sovellusvinkki: Vältä turistirysät "matkailun Uberilla"

Paras Mobiilipalvelu 2015 -kilpailussa parhaana ajanviete- tai viihdepalveluna palkittiin matkailun Uberiksikin kutsuttu Ventoura. Kyseessä on sovellus ja palvelu, joka yhdistää innokkaat matkaajat muihin samanhenkisiin ihmisiin ja auttaa löytämään mielenkiintoisia matkakohteita sekä välttämään turistirysät.

Ventouran avulla ihmiset voivat löytää eri maista ja kaupungeista ihmisiä, jotka voivat antaa vinkkejä mielenkiintoisista matkakohteista, joita ei välttämättä löydy tavallisista matkaopaskirjoista.Ventouran kautta voi löytää paitsi uusia kohteita, myös uusia matkailuhenkisiä ystäviä ja mieleenpainuvia matkakokemuksia.

Paras Mobiilipalvelu -kisan tuomariston mukaan Ventoura tarjoaa matkaajille ja eri maiden paikallisille asukkaille täysin uuden tavan pitää yhteyttä.Paikalliset voivat tarjota matkaajille tietoa ja vinkkejä tuntemistaan alueista ja auttaa löytämään todellisia helmiä eri paikoista.

Ventoura kertoo sivuillaan tiiminsä suhtautuvan intohimoisesti kahteen asiaan, ohjelmistoihin ja matkustamiseen. Yhtiön väki on monikansallista, ja mielenkiintoinen on myös Ventouran oma tarina, sillä palvelu ideoitiin vuonna 2014 Australian Kultarannikolla, yhtiön päämaja perustettiin Helsinkiin ja kehitystyötä tehdään Shanghaissa.

Ventoura-sovellus on ladattavissa maksutta Google Play -kaupasta ja Applen App Storesta.