Sovellusvinkki: Suomalainen jooga-sovellus niittää mainetta meillä ja maailmalla

Liveohjausta tarjoava suomalainen joogapalvelu Yoogaia niittää aina vain kiitosta ja kehuja. Palvelu julkaistiin syksyllä ja se valittiin heti Applen App Storessa parhaiden uusien sovellusten joukkoon. Marraskuussa Yoogaia palkittiin Paras Mobiilipalvelu 2015 -kilpailussa suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna ja vei pääpalkinnon. Lisäksi Yoogaiansuosio on kasvussa nopeasti ympäri maailman, ja se pääsikin ainoana suomalaisena Applen App StorenBest of 2015 -kokoelmaan, jonne on valittu 25 maailman parasta iOS-mobiilisovellusta kuluneelta vuodelta.

Valtakunnallisessa Paras Mobiilipalvelu 2015 -kilpailussa oli mukana yli sata ehdokasta kuudessa sarjassa, joissa haettiin muun muassa parhaita terveys- ja hyvinvointipalveluita ja hyötypalveluita sekä teollisen internetin palveluita. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Teleforum ry:n, Teknologiateollisuus ry:n ja useiden elinkeinoelämän toimijoiden kesken ja tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeriAnne Berner.

Yoogaia kertoo tähtäävänsä maailmalle mobiilisovellusten voimin. Hyvinvointiin liittyvät sovellukset ovat hyvin suosittuja ja myös joogasovelluksissa on valinnan varaa. Suomalaisen Yoogaian sovelluksen sanotaan olevan kuitenkin maailman ensimmäinen interaktiivinen sovellus, jonka kautta pystyy kommunikoimaan joogaohjaajan kanssa.

Sovellus on nyt ladattavissa iOS-laitteille App Storesta ja vuodenvaihteessa Yoogaia tulee saataville Android-laitteille Google Play -kauppaan.

– Puhelin tai tabletti kulkee monilla aina mukana, joten on luontevaa käyttää sitä myös livejoogatunneille osallistumiseen. Olemme saaneet sovelluksesta iPhonelle ja iPadille paljon positiivista palautetta. Olemme iloisia, että pystymme pian tarjoamaan vastaavan asiakaskokemuksen myös Android-käyttäjille, kertoo Yoogaian tuotevastaava Kaisa Soininen.