Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Sovellus, joka tuo suojatun verkkoyhteyden iPhonelle tai iPadille – 40 euron sovellus ilmainen rajoitetun ajan

VPN-yhteys eli virtuaalinen erillisverkko on oivallinen tapa suojata omaa internetin käyttöä ja esimerkiksi estää tiedonkeruu omasta verkonkäytöstä ja selatuista sivuista. Mobiililaitteilla seurannan ja tiedonkeruun estäminen voi myös nopeuttaa verkkoyhteyttä ja vähentää laitteen virrankulutusta. Applen iOS-laitteille on olemassa helppokäyttöinen sovellus, jolla voi VPN-yhteyden voi luoda parilla näpäytyksellä. Disconnect-nimisen kehittäjän sovellus on nyt saatavilla maksutta rajoitetun ajan.

Privacy Pro on hyvin helppokäyttöinen sovellus. Sovellus avataan, näpäytetään suojauskuvaketta ja annetaan sovellukselle lupa asettaa suojattu VPN-yhteys. Tämän jälkeen laite käyttää erillisverkkoa, josta osoituksena on pieni VPN-kuvake näytön ylälaidassa. Sovellus antaa myös mahdollisuuden tarkastella suojatun yhteyden tilastoja esimerkiksi estetyn liikenteen osalta.

Pro-versio Disconnectin suojauksesta maksaa normaalisti 40 euron kertamaksun, mutta sovellus ja palvelu on nyt rajoitetun ajan saatavilla maksutta iPhonelle ja iPadille Applen App Storesta.