Sovellusvinkki: Prisma tekee valokuvistasi taidetta sekunneissa

Instagram teki aikanaan filttereistä eli kuvasuotimista suosittuja, mutta nyt uusi Prisma-kuvaefektisovellus vie ne aivan uudelle tasolle.

Kesäkuussa julkaistuuutuussovellus on nopeasti kerännyt paljon kiitosta – eikä syyttä. Prisma-sovellus tarjoaa laajan kattauksen erilaisia taidefilttereitä, jotka perustuvat joko kuuluisientaiteilijoiden, kuten esimerkiksi Picasson, tyyleihin tai laajemmin tunnettuihin kuvioihin ja kuoseihin. Kuva muuntuu valitun tyylin mukaiseksi verrattain nopeasti, vain muutamassa sekunnissa.

Sovellus hyödyntää kuvien muokkauksessa tekoälyä sekä neuroverkkomalleja ja muuttaa koko kuvan tyyliin maalaukselliseksi tai muuten taiteelliseksi.

Prisma-sovelluksesta löytyvät suorat jakoyhteydetFacebookiin ja Instagramiin, minkä lisäksi muokkaamansa kuvat voi myös helposti tallentaa talteen.

Prisma on saatavilla ilmaiseksi iPhonelle App Storesta.

Androidille Prisman on luvattu olevan tulossa myöhemmin tässä kuussa.

Selvennykseksi mainittakoon, että luonnollisestikaan uudella Prisma-sovelluksella ei ole mitään tekemistä suomalaisen S-Ryhmän Prisma-kauppaketjun kanssa. Prisma-sovelluksen takana on venäläisten kehittäjienPrisma Labs -startup-yhtiö.

Alla muutamia Prisma-esimerkkikuvia.