Ota kuva matemaattisesta ongelmasta – sovellus ratkaisee

Tällä kertaa viikon sovellukseksi valikoitui Microblinkin julkaisema PhotoMath -sovellus. Sen ideana on ratkaista matemaattiset pulmat puhelimen kameraa hyödyntäen. Se poikkeaa normaaleista laskin-sovelluksista huomattavasti.

PhotoMathin avulla käyttäjä voi ratkaista niin helppoja laskuja kuin hieman vaikeampia yhtälöitä. Sovelluksella voi laskea myös laskuja, joissa on tuntemattomia muuttujia–kuten y ja x.

Sovellus hyödyntää puhelimen kameraa. Kameran avulla sovellus löytää laskun, johon halutaan vastaus ja ratkaisee sen. PhotoMath antaa käyttäjälle suoraan vastauksen, mutta monimutkaisemmissa laskuissa se näyttää myös tarvittaessa välivaiheet – jos käyttäjä näin haluaa.

Sovellus näyttää tarvittaessa myös välivaiheet

Microblink kuitenkin muistuttaa, ettei sovellus pysty ratkaisemaan kaikkia matemaattisia ongelmia ja todella vaikeat laskut tuottavat sille päänvaivaa. Jos löydät laskun, jota sovellus ei pysty ratkaisemaan, Microblink pyytää ottamaan yhteyttä, jotta sovellusta saadaan kehitettyä.

PhotoMathin voi ladata ilmaiseksi Androidille Google Playsta, iOS-laitteille Applen App Storesta ja Windows Phonelle Microsoft Storesta.