Sovellusvinkki: Suomalainen media tuo uutisia tarjolle chatin kautta

Helsingin Sanomien viikkoliitteestä isoksi kasvanut Nyt täyttää 20 vuotta ja juhlii tapausta omalla sovelluksellaan, joka on tällä viikolla julkaistuiOS- ja Android-laitteille. Tarkoitus on tuoda 15-35 -vuotiaita käyttäjiä kiinnostavia juttuja tarjolle uudella tavalla. Nyt kokeilee ensimmäisten joukossa koko maailmassa chattipohjaista käyttöliittymää uutisten välittämiseen. Sovellus on kehitetty tuhansia tilaajia keränneen Nytin Whatsapp-uutiskirjeen pohjalta.

– Juttelemme ihmisille, eli teemme joukkoviestinnästä kaveriviestintää. Emme lähetä notifikaatioita asiakkaalle vaan kerromme jengille juttuja, sanoo Nytin uutispäällikkö Jussi Pullinen.

– Konkreettisesti ihmiset saavat viestejä, joissa voi olla video, kuva, tekstiä, linkki tai kaikkia näitä. He voivat vastata niihin ja puhua suoraan medialle. Huomasimme Whatsapp-uutiskirjettä tehdessä, että tällainen viestimäinen ote on suosittu ja luo erittäin vahvan lukijasuhteen.

– Viesti on muotona erityisesti niin sanotun milleniaali-sukupolven suosiossa, ja maailmalla keskustelupohjaiset käyttöliittymät ovat suuren kiinnostuksen kohteena, Pullinen sanoo.

 

 

Sovelluksessa myös mainonta on osa chattivirtaa. Mainostajilla on mahdollisuus tarjota sovelluksen käyttäjille erikoisetuja viesteinä. Erikoisedut voi kätevästi lunastaa vaikkapa kassalta tai verkkokaupasta. Sovellukseen kehitetään myös mainostajien kanssa omia chattikanavia, joiden kautta myös mainostaja voi käydä käyttäjien kanssa keskustelua tai esimerkiksi järjestää kilpailuja.

Nytin iPhone-sovellusta onkokeiltu runsaan viikon ajan Whatsapp-käyttäjien testiryhmän kanssa. Sen voi ladata App Storesta ja sisään pääsee sisään tunnuksella sesam. Kirjoita siis sähköpostiksesi sesam, ja sovellus aukenee.

Uusi versio sovelluksesta on tulossa lähiaikoina.

Android-puhelimille sovellus löytyy Googlen Play Storesta.