Vinkki: Sovellus, joka auttaa nuoria ongelmatilanteissa

Pelastakaa Lapset ry julkaisi hiljattain Google Play -kaupassa uuden Help.some -sovelluksen, jonka se on tehnyt yhteistyössä Helsingin nettipoliisin ja Rikosuhripäivystyksen kanssa. Sovelluksen tarkoituksena on helpottaa lapsia ja nuoria ongelmatilanteissa, joita he kohtaavat internetissä.

Help.somen kautta nuori voi saada tietoa ja tukea ammattilaisiltaesimerkiski seuraavissa tilanteissa:

  • Kiusaamistapauksissa
  • Häirintätapauksissa
  • Seksuaalisessa ahdistelussa
  • Ahdistelussa

– Sovelluksessa on chat sekä viiveellinen kysy-vastaa-palvelu, joihin vastaavat Helsingin poliisin nettipoliisit sekä Rikosuhripäivystyksen ja Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät. Help.some tarjoaa myös yleistietoa erilaisista lasten ja nuorten elämään liittyvistä ongelmallisista tilanteista, kertoo sovellusprojektin koordinoinnista vastannut Otto Hämäläinen Pelastakaa Lapset ry:n Lapset ja digitaalinen media yksiköstä.

Kuvakaappauksia Help.some -sovelluksesta

Tutkimuksen mukaan nuorista 90 prosenttia käyttää internettiä pääasiallisesti mobiililaitteilla. Sosiaalisen median käyttäminen on lisääntynyt viime vuosina paljon ja tämän vuoksi on tärkeää, että nuoret saavat apua ongelmatilanteissa.

– Nimimerkin turvin voi olla helpompi kertoa tapahtuneesta tai muista mieltä painavista asioista. Help.some vastaa nuorten tarpeisiin ja sen kautta nuorilla on mahdollisuus saada helpommin ja nopeammin apua ja tukea ongelmiinsa, Hämäläinen jatkaa

Help.some -sovelluksen voi ladata Androidille Googlen Play-kaupasta. Tiedotteessa ei kerrota, milloin sovellus saapuu muille käyttöjärjestelmille. Help.someen voit tutustua myös Pelastakaa Lapset ry:n verkkosivuilta.