Vinkki: Etsitkö suosikkielokuviasi ja -sarjojasi epätoivoisesti eri palveluista? Tämä sovellus avuksi

Internetin suoratoistopalvelut ja niin sanotut on-demand -palvelut ovat aina vain suositumpi tapa ostaa, vuokrata ja katsoa elokuvia ja TV-sarjoja suoraan verkosta, ilman tarvetta ostaa DVD- tai Blu-Ray -levyjä. Eri palveluja on Suomessakin tarjolla jo useita, mutta niiden valikoimien selaaminen voi joskus olla kovin hankalaa ja työlästä. Tällä viikolla Suomeen ja muihin Pohjoismaihin rantautunut JustWatch auttaa löytämään elokuvia ja TV-sarjoja eri palveluista.

JustWatch toimii jo yli 15 eri maassa ja sitä on käyttänyt jo yli 10 miljoonaa ihmistä. Eilen perjantaina palvelu saapui myös Suomeen, mikä tarkoittaa, että se osaa etsiä muun muassa Suomen Netflixin tarjontaa.

JustWatch on maksuton sovellus, joka käyttöönoton yhteydessä kysyy maan, jossa sitä käytetään ja minkä tyyppisiä palveluja käyttäjä yleensä on käyttänyt tyydyttääkseen elokuva- ja sarjahimonsa. Sovellus esittelee suosituimpia elokuvia ja sarjoja, kertoo eri palveluissa tapahtuneista hinnanalennuksista ja auttaa etsimään, missä palvelussa jokin tietty elokuva tai sarja on saatavilla.

Jos käyttäjällä on mielessä jokin tietty elokuva tai näyttelijä, hän alkaa vain naputella nimeä hakukenttään. Sovellus näyttää, onko elokuva tai sarja esimerkiksi Netflixissä, Viaplayssä tai HBO Nordicilla katsottavissa suoratoistona tai voiko sen ostaa tai vuokrata esimerkiksi iTunesista tai Google Playstä.

Kokeilun perusteella sovellus löytää elokuvia ja sarjoja varsin hyvin ja esimerkiksi ostettavien ja vuokrattavien elokuvien kohdalla sovellus voi näyttää sekä parhaan hinnan että SD-tason ja HD-tason eli korkean kuvanlaadun versiot erikseen. JustWatchin Philipp Hörenin mukaan palvelu tarkistaa saatavuus- ja hintatiedot vähintään kerran päivässä, eli tietojen pitäisi olla kohtuullisen hyvin ajan tasalla.

JustWatch -sovellus on ladattavissa maksutta Google Playstä ja Applen App Storesta. Palvelu toimii myös selaimessa osoitteessa JustWatch.com.