Sovellusvinkki: iPadistä lisänäyttö tietokoneelle

Aina välillä voi eteen tulla tilanne, jossa tietokoneen käyttöä voisi helpottaa lisäämällä siihen toisen näytön. Lisänäyttö saattaa kuitenkin olla kallis hankinta ja mahdollisesti myös turhan hankala sovittaa sisustukseen, jos tarve on satunnaista. Jos taloudesta sattuu kuitenkin löytymään Applen iPad, voi sen valjastaa tietokoneen lisänäytöksi Duet Display -sovelluksen avulla.

Duet Displaytä on ollut tekemässä joukko entisiä Applen insinöörejä, ja alkujaan se onkin kehitetty juuri Macin ja iPadin yhdistämiseen. Sittemmin sovellus on saanut myös Windows-tuen, eli sen avulla voi laajentaa niin Mac- kuin Windows-koneenkin työpöytää iPadin näytölle. Duet Display -sovellusta voidaan käyttää niin iPadillä kuin iPhonellakin, kunhan käytössä on iOS 8 tai uudempi. Sovellus tarvitsee parikseen myös tietokoneelle asennettavan ohjelman, joka toimii OS X 10.9:ssä ja uudemmissa versioissa sekä Windows 7:ssä ja uudemmissa Windows-versioissa. Kun sovellukset on asennettu, yhdistetään iPad tai iPhone tietokoneeseen USB-johdolla, käynnistetään sovellukset ja käyttö voi alkaa.

Markkinoilla on olemassa myös muita vastaavia työpöydän laajennukseen tarkoitettuja sovelluksia, jopa langattomalla yhteydellä toimivia, mutta Duet Display on hyvin viimeistelty ja hienosti toimiva. Lisäksi langallisen yhteyden etuna on, ettei lisänäytöllä ole viivettä, vaan iPad toimii kuin mikä tahansa tietokoneen lisänäyttö. iPadin tai iPhonen kosketusnäyttöä voidaan myös käyttää ohjaamiseen.

Duet Display maksaa normaalisti 15,99 euroa, mutta on nyt rajoitetun ajan tarjolla puoleen hintaan, eli 7,99 euroa. Duet Displayn lisäksi Applen App Storessa on nippu muitakin tuottavuutta lisääviä sovelluksia 50 prosentin alennuksessa.