Vinkki: Sovellus, joka tekee iMessage-viesteistä salattuja ja itsestään tuhoutuvia

Viestit-sovellus sai Applen iOS 10 -päivityksessä isoja uudistuksia, joista yksi merkittävimpiä on erillinen App Store eli sovelluskauppa. Viestien App Storen kautta on mahdollista asentaa joko pelkästään iMessage-viestittelyyn tarkoitettuja sovelluksia tai esimerkiksi tarrapaketteja, sekä sovelluksia, jotka sisältävät iMessage-laajennuksen. Yksi hyvä esimerkki uusista viestittelymahdollisuuksista on Confide-niminen sovellus.

Confide on jo vuonna 2013 alkujaan julkaistu viestisovellus, joka on erikoistunut viestien yksityisyyden suojeluun. Nyt sovellus on saanut päivityksen iOS 10 -aikaan niin, että sen ominaisuuksia voi käyttää suoraan iPhonen (tai iPadin) Viestit-sovelluksessa.

Confiden erikoisuutena ovat viestit, jotka piilotetaan sivullisilta näppärällä eleohjauksella. Viestit myös tuhoutuvat itsestään kun ne on luettu.

Viestit näytetään tiilinä, jotka ”aukeavat” kun sormea liikuttaa pitkin viestiä.

Confide on maksuton sovellus, jonka käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen. Kun rekisteröinti on suoritettu, voi salattuja ja itsestään tuhoutuvia viestejä lähettää joko sovelluksesta itsestään tai iOS 10 -laitteella myös Viestit-sovelluksesta. Mikäli vastaanottajalla ei ole Confidea asennettuna, saa hän iMessagen välityksellä linkin, jonka kautta sovelluksen pääsee lataamaan.

Saapuvat viestit esitetään ”tiilinä”, ja teksti tulee esiin rivi kerrallaan, kun sormea liikuttaa pitkin viestiä. Tekstin lisäksi Confiden kautta voi lähettää myös kuvia. Kun viesti on luettu, se tuhoutuu, eikä ole enää tallennettavissa tai esimerkiksi tulostettavissa.

Kun viesti on luettu, se tuhoutuu lopullisesti.

Confide sisältää myös Siri-tuen, eli viestin voi lähettää käskemällä Siriä lähettämään Confide-viestin, kertomalla vastaanottajan ja sanelemalla viestin.

Confide on saatavilla Applen App Storesta.