Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vihdoin! OP tuo Apple Pay -tuen maksukortteihinsa lähiviikkoina

OP on kertonut lähtevänsä vihdoin Applen kelkkaan.

Apple Pay on tulossa pian myös OP:n asiakkaiden saataville. OP:n mukaan sen asiakkaat voivat ottaa Apple Payn käyttöön OP-mobiilissa tai Apple Walletissa lähiviikkoina.

Apple Pay mahdollistaa lähimaksamisen iPhonella ja Apple Watchilla sekä helpot verkko- ja sovellusmaksut Applen laitteilla. Esimerkiksi iPhonessa ja iPadissa maksut vahvistetaan Touch ID -sormenjälki- tai Face ID -kasvojentunnistuksella.

OP:n mukaan Apple Paytä voivat käyttää yli 13-vuotiaat, joilla on jokin OP:n Visa-kortti sekä Apple-laite, jolla Apple Pay toimii. Apple Pay on tulossa käyttöön kaikilla OP:n Visa-korteilla: OP-Visa Credit/Debit, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum, OP-Visa Debit, OP-Visa Basic ja OP-Visa Electron. OP-Visa Business Card -kortille palvelu on tulossa kevään aikana. OP kuitenkin huomauttaa, että osalla OP-Visa Electron -korteista palvelu ei ole käytettävissä.

Kortin lisääminen Apple Walletiin vaatii vahvan tunnistamisen, mikä edellyttää että käyttäjällä on OP:n tunnukset. Alaikäisen puolesta voidaan tunnistaa myös toinen hänen huoltajistaan OP:n tunnuksilla.

Apple Pay on maksutapana tavallista korttimaksua turvallisempi, sillä sen yhteydessä kauppiaalle eivät välity vapaasti kortin kaikki tiedot, vaan vain veloituksen mahdollistava tunniste.

Pitkään omiin maksuratkaisuihinsa teknologiajättien palvelujen tukemiseen sijaan panostanut OP ei tue vielä Google Pay -maksuja eikä se tältä osin kertonut tänään muutoksista.

Ennen OP:ta Apple Payn käyttö on ollut mahdollista jo monien suomalaistenkin pankkien korteilla – esimerkiksi OP:n kanssa Suomen pankkimarkkinoiden suurimpiin kuuluvat Nordea ja Danske Bank ja ovat tukeneet Apple Payta jo pitkään. Lisäksi palvelu on saatavilla suomalaisille myös monilla ulkomaisten toimijoiden korteilla. Apple on listannut Suomen osalta Apple Pay -kumppaneikseen jo aiemmin seuraavat korttien myöntäjät: Aktia, American Express, Bank of America, Curve, Danske Bank, Edenred (Ticket Restaurant -kortit), EnterCard, iCard, Komplett Bank, Monese, N26, Nordea, Paysera, Revolut, SAS, ST1, TransferWise, Viva Wallet ja Zen.com.