Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vihdoin mahdollista WhatsAppissa: keskusteluhistorian voi siirtää iPhonesta Android-laitteeseen – ensimmäisenä Samsung-älypuhelimissa

Mahdollisuutta on odotettu osaksi WhatsAppia pitkään.

Facebookin omistama WhatsApp kertoi aiemmin elokuussa uudesta palvelussa ensi kertaa tarjolle tulevasta mahdollisuudesta siirtää keskusteluhistoria iPhonesta Android-laitteeseen. Nyt tämän uudistuksen jakelu päivityksenä on käynnistynyt.

Ensimmäisenä uusi mahdollisuus tulee tarjolle Samsungin Android-älypuhelimissa, joissa on käytössä Android 10 -käyttöjärjestelmäversio tai uudempi.

Keskusteluhistorian mukana siirtyvät myös keskustelujen kuvat, videot ja ääniviestit. Siirtäminen vaatii kaapeliyhteyden laitteiden välille, eli USB-C-Lightning-kaapelin kytkemisen iPhonesta Android-älypuhelimeen, johon tiedot siirretään. WhatsApp ehdottaa siirtoa sovelluksen käyttöönoton yhteydessä. Lisätietoa löytyy WhatsAppin sivuilta.

WhatsAppin mukaan eri käyttöjärjestelmien välisen keskusteluhistorian siirtämisen toteuttaminen on ollut hankalaa, sillä WhatsApp-viestien ollessa alusta loppuun salattuja ja tallennettuja laitteeseen, on siirtämisen mahdollistaminen vaatinut lisätyötä niin WhatsAppilta, käyttöjärjestelmien tarjoajilta kuin myös puhelinvalmistajilta.

Keskusteluhistorian siirtomahdollisuus helpottaa jatkossa eri käyttöjärjestelmien välillä siirtymistä – esimerkiksi iPhonen vaihtamista Android-puhelimeen, tai jatkossa mahdollisesti myös päinvastoin.

WhatsAppiin on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia, sillä työn alla ja jo julkisessa testivaiheessa on myös pitkään odotettu monilaitetuki, joka mahdollistaa WhatsAppin itsenäisen käytön yhden puhelimen lisäksi useammassa muussa laitteessa ilman, että puhelimen pitää olla yhteydessä verkkoon.