Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vihdoin! Apple tuo HomePod minin virallisesti saataville Suomessa 13. joulukuuta

Applen alun perin syksyllä 2020 julkaisema HomePod mini -älykaiutin tulee vihdoin virallisesti saataville Suomessa tiistaista 13. joulukuuta alkaen.

Suomen lisäksi HomePod mini julkaistaan samalla myös Ruotsissa ja Norjassa.

HomePod mini on jo nyt tilattavissa Suomeen Applen omasta verkkokaupasta.

HomePod minin suositushinta Suomessa on 109 euroa, ja se tulee saataville valkoisena, sinisenä, oranssina, keltaisena ja tähtiharmaana värivaihtoehtona.

HomePod mini tarjoaa 360 asteen äänentoiston, Applen ääniavustajapalvelun Sirin, Thread-verkkotuen sekä tuen Matter-älykotistandardille. Kaksi HomePod mini -kaiutinta on mahdollista yhdistää stereopariksi. Lisäksi eri huoneihin sijoitettuja HomePod mini -kaiuttimia voidaan myös käyttää synkronoidusti saman musiikin toistamiseen.

Applen HomePod ja HomePod mini saivat jo aiemmin syksyllä päivityksissä tuen suomenkieliselle Sirille, mikä enteili myös HomePod minin laajennettua saatavuutta. Siri tukee HomePod minissä jopa kuuden eri käyttäjän äänen tunnistamista, ja tarjoaa tämän mukaisesti erikseen kullekin käyttäjlle räätälöityjä musiikki- ja podcast-ehdotuksia sekä ilmoituksia.

HomePod mini sisältää täyden taajuusalueen kaiutinelementin, passiiviset kaksoisantennit sekä akustisen 360 asteen äänikentän luovan aaltosuuntaimen. Kaiutin on päällystetty kankaalla. Mikrofoneja HomePod mini sisältää neljä kappaletta.

Teknisenä perustana HomePod minissä on Applen S5-järjestelmäpiiri, joka muun muassa analysoi musiikkia äänentoiston virittämiseksi reaaliajassa.

HomePod minissä on myös Ultra Wideband -tuki, joka mahdollistaa kuunneltavan musiikin tai podcastin toiston tai käynnissä olevan puhelun siirtämisen älykaiuttimeen iPhonesta viemällä sen kaiuttimen lähelle.

Intercom-toiminnolla yhdestä HomePod ministä voi lähettää viestin toiseen HomePod miniin mahdollistaen älykaiutinten käytön eräänlaisena kodin sisäisenä puhelinjärjestelmänä. Lisäksi ilmoituksina Intercom-viestit saapuvat myös iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin, AirPods-kuulokkeisiin tai CarPlay-näkymään.

Kooltaan HomePod mini on kompakti: sillä on korkeutta 84,3 millimetriä, leveyttä 97,9 millimetriä ja painoa 345 grammaa. Kaiuttimen päällä on pinta kosketustoiminnoille.

Apple tarjoaa HomePod minin ostajille kaupan päälle 6 kuukauden maksuttoman kokeilujakson Apple Music -musiikkipalveluun.

Apple lopetti aiemmin alkuperäisen, vuonna 2017 esittelemänsä HomePod-kaiuttimen myynnin maailmanlaajuisesti keväällä 2021 ja HomePod mini on tätä nykyä Applen ainoa älykaiutin.