Apple Pay -maksupalvelu tulee myös Suomeen

Applen maksupalvelu Apple Pay on vihdoin ja viimein tulossa myös Suomeen. Talousjohtaja Luca Maestri kertoi palvelun tulevan Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan vielä tämän kalenterivuoden aikana Applen tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa.

Apple Pay mahdollistaa lähimaksut iPhonella ja Apple Watchilla NFC-lähimaksupäätteillä kaupoissa, ravintoloissa ja muissa kohteissa. Lisäksi se mahdollistaa helpot maksut sormenjäljellä vahvistamalla myös sitä tukevissa sovelluksissa ja verkkosivuilla.

Apple Payn laajentuminen on kiinni ennen kaikkea pankeista, joiden kanssa Applen pitää asiasta kunkin kanssa erikseen sopia. Apple Pay hyödyntää lähimaksamisen standardeja, joten se ei vaadi erityistä lisätukea maksupäätteiltä riittävän tuoretta ohjelmistoa lukuun ottamatta.

Tarkempaa Apple Payn julkaisuaikataulua Suomessa tai mukana olevia pankkeja Apple ei vielä kommentoinut.

Suomessa pankit ovat julkaisseet Android-puhelimiin omia NFC:tä hyödyntäviä lähimaksusovelluksiaan. <a href="http://mobiili.fi/2016/08/10/apple-ei-lampene-iphone-ominaisuuden-avaamiselle-pankkien-omat-lahimaksusovellukset-umpikujassa/">Apple on pitänyt iPhonen NFC:n vain omassa käytössään, muun muassa turvallisuusseikkoihin vedoten, eikä ole avannut sitä pankkien omien sovellusten hyödynnettäväksi</a>. Tämän takia lähimaksaminen ei iPhonella ole toistaiseksi käytännössä ollut mahdollista suomalaisilla korteilla.

Yksinkertaisimmillaan Apple Pay -maksaminen iPhonella onnistuu erittäin helposti viemällä mahdollisesti lukittunakin oleva puhelin vain lähimaksupäätteen lähelle, jolloin sen näyttö herää ja maksun voi heti vahvistaa Touch ID:n avulla sormenjäljellään. Apple Watchissa maksutoiminto aktivoituu painamalla kahdesti sivupainiketta.

Toistaiseksi Apple Pay on Euroopassa ollut tarjolla Espanjassa, Irlannissa, Italiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Venäjällä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Apple Pay esiteltiin vuonna 2014, jolloin se tuli aluksi tarjolle vain Yhdysvalloissa.
 

Apple Paylla voi maksaa myös Apple Watchilla.
Apple Paylla voi maksaa myös Apple Watchilla.