Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: Vertailussa alkuperäinen iPhone ja uusi iPhone 11 Pro

Tuliteriä älypuhelinmalleja asetetaan julkaisun jälkeen mitä moninaisimpiin vertailuihin muita huippumalleja vastaan. MKBHD-kanava YouTubessa teki kuitenkin jotakin erilaista ja vertaili uutta iPhone 11 Prota alkuperäiseen iPhoneen.

Apple julkaisi alkuperäisen iPhonensa vuonna 2007, kun taas iPhone 11 Pro on kuluvan vuoden lippulaiva. On sanomattakin selvää, että kehitystä on tapahtunut runsaasti. Alkuperäinen iPhone oli huomattavasti pienempi 3,5-tuumaisine näyttöineen ja kookkaine reunuksineen. Uusin iPhone 11 Pro sisältää peräti 5,8-tuumaisen kuvaruudun, ja vertailussa puhelinten erot tulevat hyvin esiin.

Myös komponenttien kehityksen huomaa, sillä pienuudestaan huolimatta alkuperäinen iPhone oli selkeästi iPhone 11 Prota paksumpi. Myöskään vuonna 2007 debytoinutta perinteistä kotinäppäintä ei enää muutamaan vuoteen ole iPhoneissa nähty.

iPhonejen kamerat vertailussa.
iPhonejen kamerat vertailussa.

Videolla vertailtiin myös kameroita, ja vaikka alkuperäinen iPhone edelleen pärjäsi kohtalaisen hyvin suotuisissa olosuhteissa, tulivat erot ilmi vaikkapa valaistuksen muuttuessa. Alkuperäisen iPhonen kamera oli 2-megapikselinen, kun taas uusimmassa on kolme 12 megapikselin kameraa. Vuonna 2007 selfie-kuvaus ei ollut vielä kovinkaan suuri hitti, joten ensimmäisessä iPhonessa ei ollut etukameraa lainkaan. Sellainen nähtiin vasta iPhone 4 -mallissa.

Videolla painotetaan, kuinka suuren muutoksen iPhone-mallisto on 12 vuodessa käynyt läpi. Vaikka vuosittaiset muutokset saattavat vaikuttaa toisinaan mitättömiltä, on ero alkuperäiseen silti valtava.

Koko vertailuvideo on katsottavissa alla.