Videolla: näin huippupuhelimien pudotustesti kuuluu tehdä

Kalliiden älypuhelimien kestävyystestivideoita on kiva katsoa, mutta useimmiten ne eivät ole tieteellisesti kovinkaan tarkkoja. Tällä kertaa esittelemme videon, jossa tulosten vertailukelpoisuuteen on oikeasti kiinnitetty huomiota.

Usein videolla oman elämänsä YouTube-tähti paiskoo ja tiputtelee puhelimia satunnaisista korkeuksista satunnaisissa asennoissa, ja vaikka tuloksista voikin jotain käsitystä saada puhelimien kestävyyksistä, eivät eri puhelimien tulokset ole yleensä keskenään vertailukelpoisia. Puhelinta kädestä pudotettaessa pienikin variaatio sormien liikkeessä saattaa vaikuttaa ratkaisevasti esimerkiksi siihen, osuuko kovaan alustaan ensimmäiseksi alumiininen kulma vai lasinen etupaneeli.

PhoneBuff vertailee tällä viikolla YouTubeen ladatulla videolla Apple iPhone 6s:n ja Samsung Galaxy S7:n pudotuskestävyyksiä, ja käyttää apunaan ammattitason laitetta, joka pitää huolen siitä, että pudotukset ovat keskenään vertailukelpoisia. Lisäksi testi tehdään niin sanotusti kuolemaan asti, eli puhelimia pudotellaan siihen asti, että ne eivät enää ole käyttökunnossa.

Tieteellisen tarkka testi olisi toki vaatinut useita puhelimia ja paljon enemmän toistoja, mutta se voisi käydä äkkiä kalliiksi. Joka tapauksessa video antaa hieman käsitystä siitä, miten laitteet kärsivät pudotettaessa vahinkoa, ja ennen kaikkea näyttää mallia siitä, miten pudotustestejä pitäisi oikeasti tehdä.