Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: näin Microsoftin HoloLens-laseja hyödynnetään jo selkäleikkauksessa

 

Microsoftin HoloLens-lasien käyttökohteet ovat lähes rajattomat. Yksi lupaavimmista alueista, joilla HoloLens-lasien käyttö on edennyt jo usealla eri saralla pidemmälle, on terveydenhuolto.

HoloLens-laseja on hyödynnetty jo myös apuna leikkauksissa. Alta löytyy Brasiliassa työskentelevän kirurgin Henrique Lampertin julkaisema video HoloLens-lasien käytöstä osana selkärankaoperaatiota.

HoloLensiä käytetään osoittamaan tarkemmin paikka leikkauksessa lisättävillekiinnitysruuveille, joiden tarkoituksena on korjata selkärangan rakenteen aiheuttamaa kipua. 3D-skannauksen jälkeen selkärangasta luotuun malliin suunnitellaan kiinnityskohdat, joita voidaan tarkastella helposti leikkauksen aikana.

HoloLensin käyttö on edullisempi ratkaisu kuin muiden kehittyneiden menetelmien. HoloLensin monessa muussa käytössä toistaiseksi rajoitukseksi nouseva kapea hologrammien näkökenttä ei ole haitta, vaan jopa etu Lampertin ja hänen tutkimuskumppaninsa Bruno Gobbaton mielestä. Sen sijaan tarkkuutta ja suorituskykyä HoloLensiin he kaipaavat vielä lisää.