Video: Samsung Galaxy Note7 naarmutustestissä

Samsungin huippu-uutuuden, Galaxy Note7:n toimitukset ensimmäisen aallon maissa alkoivat viime viikolla, mikä tarkoittaa, että YouTubeen on jo tulvahtanut liuta videoita, joissa puhelin laitetaan niin sanotusti heittämään tennarit seinälle.

Yksi puhelimien kidutukseen erikoistunut YouTube-tili on JerryRigEverything, joka myös on jo ehtinyt tutustua Note7:n särkemiseen. Videolla Note7 käy läpi tutut naarmutus-, sytkäri- ja vääntämistestit. Galaxy Note7 on ensimmäinen uutta Corning Gorilla Glass 5 -lasia etu- ja takapaneeleissaan käyttävä puhelin, joten erityisen mielenkiintoista on nähdä, miten käy naarmutustestissä.

Corningin mukaan sen uusi lasi kestää aiempaa Gorilla Glass 4:ää paremmin pudotuksia ja iskuja, mutta hieman yllättäen JerryRigEverythingin testissä etupaneeli kuitenkin näyttää naarmuuntuvan selvästi herkemmin kuin edeltäjissä, Note5:ssä tai Galaxy S7:ssä. Onko iskunkestävyys hankittu kovuuden kustannuksella, eli onko kimmoisampi lasi herkempi naarmuuntumaan?

Android Authority -sivuston Kris Carlon päätti kysyä valmistaja Corningilta, miten ihmeessä uusi lasi voi näyttää naarmuuntuvan noin helposti.Videolla testataan naarmuuntumista Mohsin kovuusasteikon mukaan määrätyillä terillä, ja Note7:n paneeli näyttää naarmuuntuvan jo kovuuden 3 terällä. Corningin mukaan kaikki lasit asettuvat Mohsin asteikolla lukemien 5 ja 6 tietämille, eli kovuuden 3 terällä ei pitäisi naarmuja lasiin tulla. Corning asiantuntijat vetoavatkin muun muassa testin epätarkkuuteen ja siihen, että etupaneelin jäävät jäljet eivät välttämättä ole naarmuja lasissa, vaan pehmeämmästä terästä pintaan jäänyttä materiaalia. Käyttäjän kannalta tosin lienee yhdentekevää, onko kyse naarmusta vai terän jäänteistä, jos lasissa on jälkiä, jotka eivät pyyhkimällä lähde.

Kun Corningilta suoraan kysyttiin, naarmuuntuuko uusi Gorilla Glass 5 helpommin kuin vanhempi Gorilla Glass 4, tuntuivat yhtiön edustajat lähinnä kiertävän kysymystä ja vetosivat siihen, kuinka uuden lasin kehityksessä tärkeintä on ollut iskunkestävyys. Tarkemmin asiaa tivattaessa heidän mukaansa uuden lasin pitäisi kuitenkin kestää naarmuuntumista vähintään yhtä hyvin kuin Gorilla Glass 4:n.

Niin tai näin, ei varmastikaan ole huono idea hankkia Note7:n etupaneelin suojaksi laadukasta lasista suojaa, kuten JerryRigEverythingin Zack videolla suositteleekin.

Etupaneelin lisäksiNote7:n sormenjälkitunnistin osoittautui kovassa käsittelyssä ongelmalliseksi. Katso video alta ja kerro kommenteissa, vaikuttaako Note7 riittävän kestävältä arkiseen käyttöön.