Videolla: mitä löytyy uuden Nokia 3310:n sisältä ja miten kestävä puhelin on?

Nokian alkuperäinen 3310 on saanut legendan maineen kestävänä puhelimena. Uudella Nokia 3310:lla on näin ollen varsin suuret saappaat täytettävänään.

Uusi Nokia 3310 tarjoaa ominaisuuksina muun muassa 2,4 tuuman värinäytön sekä 2 megapikselin kameran. Puhelin tukee vain GSM-verkkoja, ei lainkaan 3G- saati 4G-verkkoja. Uuden 3310:n hinta Suomessa on 59 euroa.

YouTube-tilillä nimeltään VoloKin Project on nyt käyty läpi uuden 3310:n rakennetta ja kestävyyttä.

Verrattuna nykyisin yleisiin yhtenäisestä metallipalasta koostuvan rakenteen älypuhelimiin on 3310 toisesta maailmasta ja erittäin helppo purkaa. Runkoa pitävät kasassa kuusi helposti avattavaa ruuvia, jonka jälkeen päästään heti käsiksi komponentteihin, kuten piirilevyyn. Sisällä alla videolla purettavassa puhelimessa yllätti metallilevyyn kirjattu ”215”, joka viitannee edullisempaan Nokia 215 -puhelimeen, jonka kanssa 3310 jakaa komponentteja.

3310:n kuorissa näytön päällä ei ole lasia, vaan muovia, joka naarmuttuu lasiin verrattuna helposti. Rakenne ei myöskään ole yhtä vastustuskykyinen taivuttamiselle. Käytännössä pudotessa 3310 kuitenkin kestänee monia älypuhelimia paremmin: muovi kestää iskuja lasia paremmin ja puhelimen kuoret vain irtoavat eikä rakenne hajoa kokonaan.