Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Video: Uusi huippu-Lumia armottomassa kidutustestissä

Nokian puhelimet, erityisesti Nokia 3310, ovat saavuttaneet mainetta erityisen kestävinä puhelimina. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, miten Nokian puhelimien tuore jälkeläinen, Microsoft Lumia 950 XL, selviytyy armottomasta kidutustestistä.

JerryRigEverything-tilillä YouTubessa annetaan kovaa kyytiä Microsoftin uusimmalle lippulaivalle. Lumia 950 XL joutuu niin naarmutus-, poltto- kuin taivutustestiinkin, ja lopuksi katsotaan vielä, mitä laitteen sisältä löytyy. Testaajan mukaan näyttöä ja takakameran linssiä suojaavat lasit ovat sen verran kovaa tekoa, ettei esimerkiksi kolikoiden tai avaimien tarvitse pelätä niitä naarmuttavan. Näytön kuumentaminen sytkärillä osoittaa, ettei Lumia pieniä hätkähdä. Testaajan mukaan esimerkiksi iPhone tai Nexus olisivat jo ottaneet kuumentamisesta nokkiinsa, mutta minuutin kärvennys ei jätä Lumiaan jälkeäkään. Lisäksi taivutustestissä Lumia vaikuttaa varsin tukevalta.

Huomio videolla kiinnittyy 950 XL:n nestejäähdytykseen. Videolla Lumian suorittimen jäähdyttämiseen tarkoitettu lämpöputki revitään irti ja silputaan pieniksi paloiksi, mutta sisältä ei näytä nestettä tulevan. Testaajan mukaan Microsoft huijaa puhumalla nestejäähdytyksestä, mutta toisaalta olisi kyllä liioiteltua odottaa, että laitteen sisältä lorahtaisi esimerkiksi iso määrä vettä.