Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: iPhone 13 Pro -puhelimet pudotustestissä - näkyykö kasvanut paino kestävyydessä?

Lopulta iPhone 13 Pro Max ja iPhone 13 Pro särkyivät.

Applen uudet iPhone 13 -puhelimet tulivat saataville perjantaista 24. syyskuuta alkaen, ja sittemmin puhelimet on nähty jo myös monilla videoilla.

Nyt EverythingApplePron uudella videolla nähdään iPhone 13 Pron ja iPhone 13 Pro Maxin kattava pudotustesti.

Apple ei ole kertonut iPhone 13 -puhelinten yhteydessä mistään uusista kestävyysparannuksista, vaan ne sisältävät jo iPhone 12 -puhelimista tutun Ceramic Shield -näyttölasin, jonka Apple kertoi viime vuonna ensiesittelynsä yhteydessä olevan pudotuskestävyydeltään jopa nelinkertaisesti aiempaa parempi ja kovempaa kuin minkään muun älypuhelimen lasi. Tavallisen lasin sekaan on siinä sekoitettu kestävyyttä parantavia nano­­kokoluokan keraami­kiteitä.

Rakenteellisesti iPhone 13 Pro -malleissa on edelleen etu- ja takalasipinnan lisäksi runko ruostumattomasta teräksestä.

Uudet iPhone 13 Pro -puhelimet ovat ovat kuitenkin hieman edeltäjiään paksumpia ja painavampia – paksuus on kasvanut 7,4 millimetristä 7,65 millimetriin sekä paino iPhone 13 Prossa 16 grammalla ja iPhone 13 Pro Maxissa 12 grammalla. Muutosta selittävät suuremmat akut.

Kuinka iPhone 13 Pro -puhelimille sitten EverythingApplePron pudotustestissä kävi? Lopulta luonnollisesti lasit särkyivät, mutta se vaati varsin paljon. Tällaiset pudotustestit ovat tietenkin subjektiivisia, ja paljon on kiinni myös tuurista. Tällä kertaa iPhone 13 Pro Max selvisi testeissä jopa hämmästyttävän useasta korkeasta pudotuksesta betonilattialle ennen kuin sekin lopulta särkyi korkealta rappusilta pudotettaessa.

Lisäksi videolla kiitosta saa myös rungon vahvuus. Teräsunko iPhone 13 Pro -puhelimissa kesti monet iskut erittäin hyvin.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ettei kasvanut paino iPhone 13 Pro -malleissa ainakaan merkittävästi vaikuta pudotuskestävyyteen. Mutta edelleen on paljon tuurista kiinni, miten puhelimelle käy sen pudotessa. Jos huonosti käy, tietynlainen isku voi rikkoa lasin jo matalassakin pudotuksessa.