Video: Applen ja Microsoftin kynät vertailussa

Apple esitteli syyskuun alussa uuden iPad Pro -jättitabletin, jonka kaveriksi voi ostaa 109 eurolla Apple Pencilin. Microsoft esitteli taasen lokakuun alussa uudet Surface 4- ja Surface Book -hybridilaitteet, joiden mukana toimitetaan Surface Pen -kosketusnäyttökynä.

Alla olevalla videolla vertaillaan Applen ja Microsoftin kyniä. Alkuun videolla kokeillaan, kuinka kirjoittaminen onnistuu iPad Prolla ja Apple Pencilillä sekä Surface Bookilla ja Surface Penillä. Molemmissa laitteissa käytettiin oletusmuistiinpanosovelluksia, jotka ovat Applen Muistiinpanot ja Microsoftin OneNote.

iPad Prolla kirjoittaminen sujui hyvin ja testaajan mukaan kynän antama vastus tuntui luonnolliselta. Surface Bookilla pienen tekstin kirjoittaminen on testaajan mukaan hankalampaa kuin iPad Prolla, mutta kynä tuntuu varsin luonnolliselta.

Kuva piirretty iPad Prota, Apple Penciliä ja Photoshop Sketchiä hyödyntäen

Piirtämisessä testaaja kehuu Surface Peniä sen luonnollisuudesta. Mitä kovempaa kynää painaa, sitä paksumpaa ja tummempaa jälkeä tulee. Sitä on testauksen perusteella helppo hallita. iPad Prolla ja Muistiinpanot -sovelluksella piirtämisestä testaaja ei sanonut mitään, mutta videon perusteella piirtäminenkin on varsin luonnollista.

Seuraavana piirtämistä kokeiltiin Adoben tuottamilla Photoshop -ohjelmilla. Koska Surface Book on täysiverinen tietokone, saa siihen tietokoneille tehdyn Photoshopin. iPad Pro saa tyytyä useampaan eri Adoben sovellukseen. Videolla käytettiin Photoshop Sketchiä.

Alta voit katsoa koko vertailuvideon.