Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Video esittelee: Näin iPhoneen voi vaihtaa USB-C-liitännän

Moni haluaisi iPhoneen USB-C-liitännän, ja nyt se on ainakin periaatteen tasolla mahdollista.

Insinööriopiskelija julkaisi aiheesta kattavan videon YouTubessa.

Insinööriksi opiskeleva Ken Pillonel onnistui hiljattain vaihtamaan Lightning-liitännän tilalle USB-C:n iPhone X -älypuhelimeen. Nyt mies on esitellyt haastavaa projektia uudella videollaan, jonka ohjeistuksella muutkin voivat halutessaan yrittää iPhonensa muokkaamista kotikonstein.

Yksinkertaisesta projektista ei kuitenkaan ole kysymys, sillä liitännän vaihtaminen edellyttää esimerkiksi Applen liitäntätekniikan takaisinmallintamista ja uusien komponenttien juottamista. Muutoin USB-C ei iPhonessa toimi.

Jotakin haastavuudesta kertoo sekin, iPhone X:n muutostyöt veivät Pilloneliltakin kuukausia. USB-C-liitäntää himoitsevien iPhone-käyttäjien on hyvä myös muistaa, että älypuhelimen takuu raukeaa heti, kun käsittelyn aloittaa.

Mielenkiintoinen projekti kuitenkin osoittaa, että USB-C:n saisi myös iPhoneen, mikäli Apple vain niin haluaisi. Kuluttajien kiinnostuksesta puolestaan kertoo se, että Pillonelin eBay-kauppapaikkaan listaamasta, USB-C-liitännällä varustetusta iPhonesta on artikkelin julkaisuhetkellä tarjottu jo yli 3 800 dollaria.

Alla olevalla videolla Pillonel opastaa, kuinka iPhonen Lightning-paikka korvataan täysin toimivalla USB-C-liitännällä.