Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vedenkestävyys huippupuhelimien uusi standardi – heikoin kohta silti ennallaan

Vedenkestävyys on matkapuhelinten uusi standardi, mutta putoamista ne eivät edelleenkään kestä, arvioi mobiililaitteiden vakuutuspalveluja myyvä SquareTrade syynättyään Applen ja Samsungin uusimmat huippupuhelimet.

SquareTrade testasi Applen iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan ja vertasi tuloksia Samsung Galaxy Note7:n tuloksiin. Testin mukaan vedenkestävyys voi hyvin olla uusi toimialan standardi, mutta kaikkein yleisin rikkoutumisen syy, hajonnut näyttö, on edelleen älypuhelimen heikko kohta.

SquareTraden testirobotit pudottavat, kolhivat, upottavat ja taivuttavat laitteita selvittääkseen, miten hyvin laitteet kestävät arkipäivän sattumuksia.

  • Vedenkestävyys on uusi standardi toimialalla, tavallaan: uusilla iPhone 7 -malleilla on IP67 -luokitus ja ne lupaavat, että laite selviää metrin syvyisestä vedestä 30 minuutin ajan. Vaikka laitteet lunastivat lupauksen testin aikana ja heti sen jälkeen, niiden ääni tuntui kärsivän myöhemmin. Note7 oli luokituksensa IP68 arvoinen, mutta samat äänen haitat vaivasivat myös sitä.
  • Kuulokkeen pistokkeen puuttuminen ei tee laitteesta kestävämpää. Testissä iPhone 7 taipui 77 kilogramman (170 paunaa) paineessa, iPhone 7 Plus 81 kilogrammassa (180 paunaa). Tulos on sama kuin edellisissä iPhone 6 -malleissa. Samsung Note7 ei ainoastaan taipunut, vaan se murtui käyttökelvottomaksi 81 kilogrammassa.
  • iPhone kolhujen kautta voittoon: 30 sekunnin kolhimisen jälkeen iPhone 7 sai vaurioita kulmiin ja kameran linssi murtui; tulos oli sama kuin aikaisemman iPhone 6s:n kanssa. 7 Plussaan tuli vain pieni särö ja se pärjäsi paremmin kuin 6s Plus. Note7 kärsi eniten vahinkoja, se sai säröjä kaikkiin kulmiinsa ja lasiseen taustaansa.
  • Jalkakäytävä voittaa aina; kaikki kolme puhelinta säröilivät ensimmäisestä pudotuksesta etupaneelille. Toisen pudotuksen jälkeen iPhone 7 jumittui eikä enää käynnistynyt uudelleen. Kolmannessa pudotuksessa 7 Plussan näyttö vioittui käyttökelvottomaksi. Kun laitteet pudotettin kolmesti kulmalleen, iPhonen 7:n ruutu särkyi ja laite halkesi sivulta. 7 Plussan ruutu säröili, ja Note7:n takakansi murtui.

– iPhone 7 ja 7 Plus pärjäävät hyvin pienellä uimamatkalla. Putoamisen varalta mitään parannusta ei näytä tapahtuneen. Särkynyt ruutu on yleisin syy älypuhelimen rikkoutumiseen ja sekä Applella että Samsungilla on vielä paljon tehtävää tämän asian eteen, SquareTraden hallituksen puheenjohtaja Steve Abernethy sanoo.