Vedenalaista virtuaalitodellisuutta – ZTE kysyi yleisöltä mobiili-ideoita ja nyt on aika kääntää ne todeksi

ZTE kysyi elokuussa yleisöltä ideoita tulevaisuuden mobiililaitteista. Nyt tämä Project CSX -projekti on edennyt ja tehdyistä ehdotuksista on valittu kolme äänestyksessä suosituinta, joita nyt aletaan työstää kohti toteuttamista.

Alkuperäisiä ideoita ZTE:n kilpailuun tuli yli 400. Nyt kolmen kärki-idean osalta kuka tahansa voi ehdottaa yksityiskohtaisempia toteutusideoita, kuten CAD-piirroksia, mitoituksia, design-piirroksia sekä käytettävyyden suunnitelmia.

Kolme kärki-ideaa ovat:

Idea numero 1572: Puhelin, joka havaitsee silmien katseen ja toimii sen perusteella. Puhelimen näytöllä näkyvää sisältöä voisi esimerkiksi selata katseella, minkä lisäksi voisi mukana olla myös silmäeletoimintoja. Lisäksi puhelimen taustalla olisi kiinnitysmateriaalia, jolla puhelin voisi kiinnittyä eri pintoihin.

Katseella ohjattava älypuhelin.

Idea numero 1863: Powerglove on hansikas, joka on ohjelmoitavissa ja automatisoi osittain käden liikkeitä esimerkiksi pianon soittoa harjoitellessa. Lisäksi hansikasta voitaisiin käyttää myös esimerkiksi terveydenhoidossa.

Powerglove-hansikas.

Idea numero 1925: Vedenalaiset VR-virtuaalilasit. Silmikko sisäänrakennetulla näytöllä, joka voi näyttää veden alla lisättyä todellisuutta. Lasien edestä löytyviä kahta kameraa voidaan käyttää myös kuvien ja videoiden tallentamiseen. Valoa veden alle tuovat kaksi LED-valoa.

Vedenalaisesti toimiva VR-silmikko.

Kuhunkin ideaan haetaan nyt tarkempia toteutusehdotuksia syyskuun loppuun asti. Tämän asti eri ideoiden kohtalosta jälleen äänestetään ja lopulta 19. lokakuuta valitaan yksi, jonka ZTE ottaa toteutettavakseen ja aikoo esitellä ensi vuoden 2017 aikana.

Parhaille viidelle kunkin ideanjalostajalle on luvassa 1 500 dollarin rahapalkinto. Voittavan idean kehittäjä pääsee myös alkuvuodesta CES-messuille sekä esittelemään ideaansa ZTE:n lehdistötilaisuudessa.