LG G5 on varsin fiksu älypuhelin

Varaosia ja työkaluja elektronisten laitteidenkorjaamiseen myyvä iFixit on tällä kertaa ottanut arvioitavakseen LG:n kevään huippumalli G5:n. Kyseessä sikäli harvinaislaatuinen puhelin, että alumiinisesta unibody-rakenteesta huolimatta sen akku on edelleen käyttäjän vaihdettavissa. iFixitin arvion mukaan laitteessa on myös muutamia muita fiksuja jippoja. Kaikkinensa laite sai korjattavuudestaan varsin hyvän arvosanan.

Yleensä metallinen unibody-rakenne (eli yhdestä palikasta työstetty runkorakenne) älypuhelimissa on tehnyt puhelimista suljettuja, eikä käyttäjällä ole ollut pääsyä laitteen sisälle muutoin, kuin työkalujen tai väkivallan avulla.

LG halusi edelleen antaa puhelimensa käyttäjälle mahdollisuuden vaihtaa akun itse, joten G5:n alapääty irtoaa ilman työkaluja ja mahdollistaa akun vaihtamisen. iFixitin mukaan tämä on erityisen hienoa toimintaa valmistajalta, sillä mahdollisuus vaihtaa akku itse pidentää laitteen elinkaarta, kun alkuperäisen akun väsähtäessä sen voi vaihtaa uuteen. Lisäksi käyttäjä pärjää vara-akkujen avulla pidempään ilman laturia esimerkiksi lomamatkalla.

Helposti vaihdettavan akun ohella kiitosta iFixitiltä sai G5:n muistikorttipaikka. Markkinoille on alkanut ilmestyä yhä enemmän puhelinmalleja, jotka eivät mahdollista tallennustilan laajentamista muistikortilla, mutta G5:n kanssa se edelleen onnistuu. Myös tämä saattaa pidentää laitteen käyttöikää.

Korjattavuudeltaankin LG G5 keräsi kehuja, ja sai peräti kahdeksan pistettä kymmenestä. Laitteen avaaminen onnistui perustyökaluilla, avattavia ruuveja oli kohtuullisen vähän, eikä esimerkiksi näyttöä ole liimattu paikoilleen. Lisäksi monet komponentit laitteen sisällä ovat modulaarisia, mikä helpottaa niiden vaihtamista tarvittaessa. Suurin heikkous korjattavuuden kannalta on näyttökokonaisuus, joka koostuu itse LCD-näytön lisäksi myös etupaneelista. Niinpä jomman kumman osansärkyessä koko näyttö on vaihdettava.