Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Varaudu seuraavaan helleaaltoon – siirrettävä ilmastointilaite on tämän kesän hitti

Kesäkuun helteet nostivat monen kodin lämpötilat hiostaviin lukemiin. Avun kuumuuteen tarjoaa joko tuuletin, siirrettävä ilmastointilaite tai ilmalämpöpumppu. Uuden laitteen saa itselleen nyt jopa edullisemmin kuin keväällä.

Suomen kesää on saatu viettää tähän saakka kuumissa tunnelmissa. Tämä näkyy myös hintavertailupalvelu Hintaoppaassa, jossa viilennysvaihtoehdoista eniten kiinnostusta ovat herättäneet siirrettävät ilmastointilaitteet.

”Tänä kesänä siirrettävät ilmastointilaitteet ovat olleet huippusuosittuja. Kun verrataan viimeistä kahta viikkoa (14.6.–28.6.) viime vuoden vastaavaan aikaan, siirrettävien laitteiden suosio on kasvanut 318 prosenttia”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Siinä missä pienikokoinen tuuletin pyörittää huoneilmaa ja tuottaa viilentävän ilmavirran, siirrettävä ilmastointilaite jäähdyttää ilman ja poistaa tukalaa kosteutta. Ilmastointilaitetta ostaessa onkin hyvä varmistaa, että siitä löytyy poistoputki, joka vie kuuman ilman ulos asunnosta tai kesämökistä. Monista malleista löytyy myös kaukosäädin ja ajastin, jonka avulla kodin voi viilentää vaikka työpäivän aikana. Siirrettävän ilmastointilaitteen huonoja puolia ovat poistoputken sijoittelu ja joidenkin mallien kova käyntiääni.

”Hintaoppaan suosituimmaksi siirrettäväksi ilmastointilaitteeksi on noussut Wilfa Cool 7. Sen hinta on halvimmillaan 299 euroa ja kalleimmillaan 472,90 euroa. Hintavertailua tekemällä voi siis säästää jopa 173,90 euroa. Kolme seuraavaa sijaa menevät erilaisille Electrolux ChillFlex Pro -malleille”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaoppaan datasta selviää myös laitteiden yleinen hintakehitys:

”Helteet eivät ole toistaiseksi nostaneet laitteiden hintoja. Keskimäärin siirrettävän ilmastointilaitteen sai 28. kesäkuuta 3,7 prosenttia halvempaan hintaan kuin toukokuun alussa."

Hintaoppaan suosituimmat siirrettävät ilmastointilaitteet ja halvimmat hinnat

 1. Wilfa Cool 7, 299€
 2. Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW, 499€
 3. Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW, 540€
 4. Electrolux ChillFlex Pro EXP26U758CW, 549€
 5. Woods Venezia 18K G, 899€

Ilmalämpöpumppu auttaa kesät talvet – Dysonin tuulettimet ylitse muiden

Myös perinteiset tuulettimet ovat olleet alkukesästä suuressa suosiossa. Edellisvuosien tapaan kärjessä ovat Dysonin lavattomat mallit, joissa ei ole lainkaan pyöriviä propelleja.

”Myös tuulettimia on helteisenä alkukesänä etsitty 141 prosenttia viime vuotta enemmän. Dysonin mallista saa maksaa useamman satasen, joten samalla hinnalla on mahdollista hankkia myös siirrettävä ilmastointilaite”, Liisa Matinvesi-Bassett huomauttaa.

Kolmannella sijalla tuulettimissa on edullinen Nordic Home Culture FT-514 ja neljännellä sijalla Sandstrøm STFBW19E -tornituuletin.

Kaikkein järein ja pysyvin investointi on ilmalämpöpumppu, joka sekä viilentää että lämmittää tehokkaasti suuremmankin kodin. Ilmalämpöpumppujen suosio Hintaoppaassa on kasvanut viime kesään verraten 11 prosenttia. Ilmalämpöpumpuista suosituimpia ovat Mitsubishin mallit, joissa edullisimman hinnan tarkistaminen todella kannattaa: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VEHZ -mallin kohdalla hinnat vaihtelevat kaupasta riippuen jopa 700 euron verran.

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi esimerkiksi Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla maksutta sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 830 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hintaoppaan suosituimmat tuulettimet ja halvimmat hinnat

 1. Dyson AM07, 349,90€
 2. Dyson AM06, 478,95€
 3. Nordic Home Culture FT-514, 29,10€
 4. Sandstrøm STFBW19E, 80€
 5. Stadler Form Peter, 139€

Hintaoppaan suosituimmat ilmalämpöpumput ja halvimmat hinnat

 1. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VEHZ, 1099€
 2. Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF, 573,62€
 3. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VEHZ, 1199€
 4. Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK / MUZ-AP25VGH, 1220€
 5. Mitsubishi Electric MSZ-EF35VE*/ MUZ-EF35VE, 1200€

Hinnat tarkistettu 30.6.2020.

Kuvat: Valmistajat

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.