Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vanhat valokuvat kätevästi digitaalisiksi: Tämä miniskanneri kulkee mukana laukussa

Vaikka skannerin merkitys on vähentynyt, sille löytyy silloin tällöin hyödyllisiä käyttötarkoituksia, vaikkapa vanhojen paperikuvien tai käyntikorttien muuttaminen digitaaliseen muotoon.

Iso pöytäskanneri ei välttämättä ole houkutteleva vaihtoehto, varsinkaan jos kotoa ei löydy työhuonetta. Jos skanneria tarvitaan vain silloin tällöin, vaihtoehtona on laukkuun mahtuva kannettava versio.

Epsonin Workforce DS-30 toimii paperin manuaalisyötöllä. Pöytäskannereihin verrattuna kannettavan laitteen käyttäjä joutuu tekemään kompromissin esimerkiksi siinä, ettei pienempi laite skannaa yhdellä syötöllä kaksipuolista dokumenttia. Tällöin sama paperi pitää skannata kahteen kertaan. Paperin koko on rajattu A4-formaattiin.

Pöytäskanneriin verrattuna mobiiliskannerin edut tulevat esille painossa. DS-30 painaa ainoastaan 325 grammaa. Virran se ottaa usb-liitännästä, joten laitetta voi käyttää esimerkiksi autossa tai kannettavaan Windows-tietokoneen liitettynä. Epsonin mukana toimitetaan kantolaukku.

Nopeudeltaan kannettava skanneri ei yllä aivan pöytäskannerin tasolle. 300 dpi:n tarkkuudella DS-30 kykenee skannaamaan yhden asiakirjan 16 sekunnissa. Tuplasti tarkemman 600 dpi:n asiakirjan skannaus kestää 53 sekuntia. Skannerista on saatavissa myös akkuvirralla toimiva versio DS-360W, jonka tulostusnopeus on parempi. Akullinen malli skannaa enintään 25 sivua minuutissa.

Epsonin matkaskanneria myyvät Suomessa muun muassa Tulostintavaratalo.fi ja Verkkokauppa.com noin 120 euron hintaan.