Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Valven kannettavan PC-pelilaitteen Steam Deckin markkinoilletulo viivästyy - syynä komponenttipula

Valven Steam Deck -pelilaite viivästyy komponenttipulan vuoksi.

Tilannetta selvitetään Valven blogissa.

Valve esitteli kesällä kannettavan Steam Deck -pelilaitteen, joka pyörittää pelejä Steamin kirjastosta. Laitteen piti saapua markkinoille joulukuussa, mutta kansainvälinen komponenttipula viivästyttää julkaisua näillä näkymin helmikuulle.

Valve kertoo yrittäneensä kaikkensa tilanteen ratkaisemiseksi, mutta materiaalien ja komponenttien niukkuuden vuoksi alkuperäisestä julkaisuajankohdasta on pakko joustaa.

Helmikuu 2022 on tuorein arvio, mutta kiveen hakattu ei uusikaan aikataulu ole. Valve kertoo, että ennakkovaraajat säilyvät jonossa samassa järjestyksessä, mutta toimitukset alkavatkin paria kuukautta suunniteltua myöhemmin.

Valven verkkosivuille on kerätty kattavasti vastauksia viivästykseen liittyen.

Kannettavan pelilaitteen markkinoilletulo viivästyy.

Valven Steam Deck on Nintendo Switchistä inspiraatiota ammentava, Linux-pohjaisella Steam OS 3.0 -käyttöjärjestelmällä varustettu pelilaite. Se tukee valtaosaa Steam-kirjaston peleistä ja pyörittää viimeisimpiä niin sanotun AAA-luokan pelejä. Mikäli tehot kuitenkin loppuvat, tukee Steam Deck myös pelien suoratoistoa Steamista.

Steam Deckissä on 7-tuumainen näyttö 1200×800 pikselin tarkkuudella ja 400 nitin enimmäiskirkkaudella. RAM-muistia (LPDDR5) on saatavilla 16 gigatavua, ja suorittimissa luotetaan AMD:n valikoimaan.

Näytön molemmilla puolilla on Nintendon Switch-konsolia mukaillen lukuisia painikkeita tattiohjaimineen. Lisäksi mukana on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja Bluetooth 5.0 -yhteydet esimerkiksi äänentoistolaitteita varten.

Uuden aikataulun mukaan Valve Steam Deckin myynti käynnistyy helmikuussa 2022. Edullisimmillaan Steam Deck maksaa 419 euroa (64 Gt), kalleimmillaan taas 679 euroa (512 Gt).