Uusi iPhone jälleen vuotokuvissa – tällä kertaa sinisenä

Applen seuraavien iPhone-mallien esittelyyn on näillä näkymin aikaa enää alle kuukausi, joten huhumylly pyörii jo täysillä. Lukuisten vuotojen ja huhujen jälkeen varsin varmalta vaikuttaa, että tulevat laitteet muistuttavat ulkoisesti hyvin paljon viime syksyn iPhone 6s -malleja. Muutamista yksityiskohdista on kuitenkin kantautunut paljon keskenään ristiriitaisia huhuja. Nyt tuoreissa vuotokuvissa nähdään väitteen mukaan tuleva iPhone 7 Plus, mutta jälleen kerran kuvien luotettavuuteen kannattaa suhtautua varauksella.

Kuvien laite vastaa monia aiempia huhuja. Takaosan antenniraidat on uusittu, 5,5-tuumaiseen iPhone-malliin povattu kaksoiskamera on mukana ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei enää ole. Jossain vaiheessa huhuttiin, että iso iPhone saisi takakuoreensa iPad Pro -malleista tutun kolmenapaisen Smart Connector -liitännän, mutta sitä kuvien laitteessa ei näy. Erään raportin mukaan Apple olisikin alun suunnitelmien jälkeen päätynyt hylkäämään ajatuksen kyseisen liitännän käyttämisestä iPhonessa.

Laite, joka kuvissa esiintyy, on väriltään sininen. Uutta värisävyä on väännetty ees ja taas. Ensin mainittiin, että aiemman tähtiharmaan tilalle olisi tulossa jokin uusi väri, mahdollisesti sininen. Sitten puhuttiin tummasta tähtimustasta, mutta jossain vaiheessa kumottiin kaikki huhut uudesta värivaihtoehdosta. Vain vähän aikaa sitten nähtiin kuvissa väitetty musta iPhone 7 Plus, mutta tällä kertaa vuorossa on siis jälleen sininen.

Värisävyepäilyjen lisäksi kuvien laitteessa esiintyy myös muutamia pienempiä yksityiskohtia, jotka saavat kyseenalaistamaan väitteitä. Esimerkiksi takaosan Apple-logon istuvuus ei näytä vastaavan tuotanto-iPhoneissa nähtyä laatua. Kuvien laite näyttäisi kuitenkin käyttävän uutta iOS 10 -käyttöjärjestelmän beta-versiota, mutta onhan toki mahdollista, että kuvien laite on esimerkiksi piraattikuoriin uudelleen kasattu iPhone 6s Plus. Lisää kuvia löydät Ifeng.comista.