Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vaikeuksien kautta voittoon? Motoristin unelmanäyttö sai rahoituksen kasaan ja kehitys etenee

Salossa pääosin entisten nokialaisten voimin nykyisin kehitettävän, moottoripyöräilijän kypärään kiinnittyvänja visiirin alakulmassa tietoja esittävän NUVIZ-laitteen kehitys etenee taas täydellä tarmolla.

NUVIZ tähtää tuotteensa tuomiseen markkinoille seuraavaksi sesongiksi eli kevään aikana.

Välillä tuotekehitys on hidastunut rahoitusongelmien vuoksi ja alkuperäisestä aikataulusta ollaan hieman perässä, mutta nyt tilanne näyttää pitkästä aikaa valoisalta.

NUVIZin piti järjestää joukkorahoituskierros Privanetin AROUND-palvelussa, mutta ennen annin alkua ilmoitettiin yllättäen parisen viikkoa sitten sen peruuntumisesta ja osakeannin tulleen merkityksi kokonaisuudessaan.

”Saimme yhden uuden suuren sijoittajan, mutta nimeä ei voi vielä paljastaa”, kommentoi NUVIZin tuotekehitystä Salossa vetävä Arto Kiema Mobiili.fille Slushissa.

Näin NUVIZin tarjoamat tiedot tulevat kuljettajan näkökenttään

NUVIZ esitteli ruuhkaisessa sijainnissa Slushissa poikkeuksellisen paljon kiinnostusta herättäneellä demoständillään keskiviikkona kehittämäänsä ensimmäisen vaiheen prototyyppiversiota laitteesta, joka vaikutti toimivalta. Seuraavaksi kehitystyön tuloksena pitäisi syntyä toisen vaiheen laitteen, jonka pitäisi olla jo valmis versio kaupoissa myyntiin tuotavaksi. Vielä edessä on kehitystyön valmistustuttua useampia viikkoja vaativa tuotehyväksyntäprosessi.

Hinnaltaan aiemminnoin 650 euron hintaluokkaan kaavailtu NUVIZ yhdistää yhteen kokonaisuuteen paljon: erilaisia tietoja tarjoavan visiirinäytönlisäksi se tuo puhelinkypärän ja mukana on myös kamera ja mikrofoni sekä joukko erilaisia antureita — gyroskooppi, korkeus- ja lämpömittarit sekä GPS-paikannus.

NUVIZin näkymään saa useita oleellisia tietoja: esimerkiksi navigointiohjeet, ilmoituksensaapuvista puheluista, toistettavan musiikin tiedot, sääennusteen sekä ajamiseen liittyviä tietoja, muun muassa matkan pituudesta ja nopeudesta.

NUVIZin kypärään kiinnitettävää laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustankoon kiinnitettävällä painikeohjaimella. Lisäksi se yhdistyy käyttäjän älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä.