Vaihtokaupat Sonyn kanssa? Motorola muuttaa huippupuhelimiensa nimikirjaimet

Aiemmin tänä vuonna Sony ilmoitti hautaavansa Xperia Z -sarjan ja tilalle tuli Xperia X. Ilmeisesti puhelinvalmistajien käytössä on vain rajallinen määrä tiettyjä kirjaimia, sillä nyt Motorolan kerrotaan nimeävän uudelleen Moto X -sarjan, ja X-kirjaimen tilalle Motorola ottaa Sonylta vapautuneen Z:n.

Viime viikolla kävi ilmi, että Motorolalta on tulossa kaksi uutta Moto X -mallia, mutta nyt VentureBeat tietää kertoa, etteivät nämä työnimillä Vertex ja Vector Thin kehitellyt 5,5-tuumaiset mallit saakaan mallinimekseen mitään Moto X -pohjaista. Sen sijaan laitteiden mallinimiksi on tulossa Moto Z Style ja Moto Z Play.

VentureBeat mainitsee myös, etteivät Motorolan yhdysvaltalaiselle Verizon-operaattorille räätälöimät mallit ole enää saamassa Droid Turbon tai Droid Maxxin kaltaisia nimiä, vaan niiden nimiin liitetään maininta ”Droid Edition”, esimerkiksi ”Moto Z Play Droid Edition”.

Lippulaivojen nimeäminen jatkossa Moto Z:ksi ei suinkaan ole ainoa uudistus Motorolan nimeämispolitiikassa. Tuleville Moto Z -malleille on tulossaerilaisia lisäominaisuuksia tuovia takalevyjä, jotka tuovat esimerkiksi stereokaiuttimet, lisäakun, kamerakahvan, pico-projektorin tai laajakulmanäkymää kameralle tarjoavan suojakuoren. Aiemmista huhuista poiketen näitä takalevyjä ei tulla kutsumaan ”Amps”-nimellä, vaan niitä kutsutaan MotoMods-nimellä.