Apple-salasana kannattaa vaihtaa - suojaa itsesi hakkeriryhmän toimilta

Viime päivinä esillä ovat olleet hakkeriryhmän väitteet, jotka ovat uhanneet satojen miljoonien Apple-tilien ja laitteiden nollaamisella, jos Apple ei suostu ryhmän lunnasvaatimuksiin.

Sekavasti toimivan ryhmän väitteissä saattaa olla perää, kertovat ZDNetin käsiinsä saamat tiedot. Tilanteen laajempi vakavuus on kuitenkin edelleen epäselvä. Joka tapauksessa kaikille Apple-käyttäjille on suositeltavaa vaihtaa Apple ID -salasanansa uuteen sekä kytkeä päälle kaksivaiheinen tunnistautuminen. Lisäksi kannattaa vaihtaa salasana myös kaikissa muissa palveluissa, joissa on käyttänyt samaa sähköpostin ja salasanan yhdistelmää.

ZDNet sai hakkeriryhmältä 54 sähköpostiosoitteen ja salasanan joukon, josta tavoitettiin onnistuneesti 10 käyttäjää. Nämä kertoivat tietojen heidän salasanasta olleen oikeita. Hakkeriryhmän on epäilty saaneen sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmiä muiden palveluiden kautta vuotaneista tiedosta – Apple on kiistänyt sen palveluiden murtumisen – mutta ZDNetin tavoittamista käyttäjistä kolme kertoi, etteivät he olisi käyttäneet Apple-salasanaansa lainkaan muissa palveluissa, mikä herättää kysymyksiä hakkeriryhmän tietojen alkuperästä – ja mahdollisesta tietomurrosta Applen palveluihin.

Tosin koska hakkeriryhmä toimitti ZDNetille vain 54 tilin tiedot, saattoi kyseessä olla tarkoin valittu joukko, joka ei todellisuudessa edusta väitettyjä satojen miljoonien tilien hallussa olevia tietoja.