Vahva huhu: Nokia-huippupuhelin tulee kesäkuussa

Nokia julkisti viime viikolla Barcelonassa kolme uutta älypuhelinmallia, mutta yksi puuttui joukosta: Todellinen huippupuhelin viimeisimmillä teknisillä ominaisuuksilla.

Viimeisimpien huhujen mukaan sellainen on tulossa jo varsin pian ensi kesäkuussa. Luvassa saattaa olla älypuhelin, jossa on Nokian aikaisemmista omista älypuhelimista tuttu laadukas kamera. Huhut ennakoivat laitteeseen kaksoiskameraa, jollainen on yleistynyt muiden valmistajien lippulaivapuhelimissa. Megapikseleita Nokian huippumallin takakamerassa olisi vähintään 23 ja keskusmuistia peräti kuusi gigatavua Oneplus 3T:n tapaan.

Täysin metallirunkoisessa huippupuhelimessa odotetaan olevan Snapdragonin viimeisin ja samalla kaikkien aikojen tehokkain 835-prosessori, jollaisen Sony ehti julkistaa Barcelonan mobiilimessuilla uusimpaan Xperia XZ Premium -puhelimeensa.

Kameratekniikan osalta Nokia-tuotemerkin lisensoineella suomalaisella HMD Globalilla on kuitenkin haasteita, sillä yhtiöllä ei ole oikeuksia Nokian PureView -kamerateknologian käyttämiseen toisin kuin Microsoftilla aikaisemmin.

Nokia-puhelimissa ei ilmeisesti nähdä jatkossa myöskään Carl Zeissin optiikalla varustettuja kameroita, sillä Nokialla ei tiettävästi ole enää voimassa olevaa yhteistyösopimusta perinteikkään kuvausalan yrityksen kanssa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Nokian lippulaivan hinta olisi noin 600 euroa. HMD Global on aikaisemmin kertonut, että se julkaisee uusia Nokia-puhelimia tämän vuoden aikana. Tämän jutun kuvassa on Nokia 6 -malli.