HTC:ltä kova haastaja keskihintaisten laatupuhelinten sarjaan

HTC on esitellyt ylempään keskihintaluokkaan asettuvan uuden puhelinmallin. One X9 on kuin monilta osin paranneltu versio loppusyksystä esitellystä One A9 -mallista.

HTC One X9 sisältää muun muassa 5,5-tuumaisen Full HD -näytön, metallisen unibody-rakenteen, MediaTekin Helio X10 -suorittimen ja kolme gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua, muistikorttipaikkakin löytyy ja akun kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia. Laitteen etupuolelta löytyy UltraPixel-kamera ja takaa optisella kuvanvakaimella varustettu 13 megapikselin kamera, joka kykenee myös 4K -videokuvaukseen. One X9:stä löytyy myös eteen suunnatut BoomSound-stereokaiuttimet, joita One A9 -mallista ei löytynyt. Toisaalta X9:ssä taasen ei ole sormenjälkitunnistinta, joka A9:stä löytyi. Käyttöjärjestelmä One X9:ssä pohjautunee Android 6.0 Marshmallow’iin, joka myös A9:ssä on käytössä.

One X9:n hinnaksi Kiinassa ilmoitetaan 2399 juania, eli vajaat 340 euroa. Tiedossa ei vielä ole milloin ja mille markkinoille One X9 julkaistaan, eikä Kiinan hinnasta kannata myöskään liiemmin vetää johtopäätöksiä. Kun aiempi A9 julkaistiin, sitä myytiin esimerkiksi Yhdysvalloissa aluksi 399 dollarin ja myöhemmin 499 dollarin hintaan, mutta Suomessa laitteen hinnaksi tulikin mojovat 600 euroa.