Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu iPhone 7:stä: Applelle apua uudelta kumppanilta

Vaikka iPhone 6s saatiin kauppoihin vasta viikko sitten, keskittyvät huhut jo ensi vuonna julkaistavaan iPhone 7:ään. Uusien tietojen mukaan Apple on saamassa puhelimen kehityksessä apua Intelilta, joka tuo 7360 LTE-modeemisirunsa seuraavaan iPhoneen. Nykyisissä iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -puhelimissa käytetään Qualcommin 9X45 LTE -sirua, joten jatkossa Apple joko vaihtaisi sirunvalmistajan Inteliin tai käyttäisi vaihtoehtoisesti kahta eri valmistajaa.

VentureBeatin mukaan Intel on asettanut yli tuhat työntekijää työskentelemään 7360 LTE-sirun pariin ja määrä saattaa mahdollisesti vielä kasvaa ennen uuden iPhonen julkaisua. Pidempiaikaisena tavoitteena Apple ja Intel saattaisivat jatkossa tehdä yhteistyötä SOC-sirun (”system on chip”) luonnissa, jossa Apple toimisi suunnittelijana ja Intel vastaisi tuotannosta. Nykyisin Applen suorittimien valmistuksesta vastaavat TSMC ja Samsung, jotka hiljattain nousivat otsikoihin, kun kahden eri suorittimen välillä paljastui selvä ero akkukestossa.

Yksi syy Applen haluun työskennellä Intelin kanssa saattaa liittyä juuri puhelimen akkukeston parantamiseen. Intel on jo aiemmin tullut tunnetuksi valmistusprosessista, jossa suorittimia valmistetaan kymmenen nanometrin viivanleveydellä, mikä antaa mahdollisuuden paitsi pienempien ja nopeampien suorittimien valmistukseen, myös virrankulutuksen pienentämiseen. Todennäköisesti uutta tekniikkaa ei nähdä massatuotannossa vielä ensi syksynä, mutta vuonna 2017 tilanne saattaa olla jo toinen.