Kuinka helppo uusi iPhone on korjata?

iFixit on jälleen tutustunut Applen uusimpaan iPhone-malliin ja arvioinut sen korjattavuutta. iPhone SE seuraa hyvin tarkasti iPhone 5:n ja 5s:n jalanjäljissä ja saa kuusi pistettä kymmenestä, kympin ollessa helpoin korjattava.

iFixit toteaa, että iPhone SE:n korjattavuutta auttaa muun muassa se, että purkaminen alkaa näyttökokonaisuuden irroittamisella, joten esimerkiksi rikkoutuneen näytön korjaaminen käy kohtuullisen helposti, eikä näytön kiinnittämisessä ole käytetty purkamista vaikeuttavia liimoja. Myös akun vaihtaminen onnistuu jokseenkin vaivatta, vaikkei sitä olekaan tarkoitettu käyttäjän vaihdettavaksi. Apple käyttää edelleen erikoisia pentalobe-ruuveja, jotka iFixitin mielestä ovat selvä osoitus siitä, ettei Apple halua käyttäjien purkavan laitteita itse. Lisäksi sormenjälkitunnistimen kaapeli on puhelinta avattaessa herkkä vioittumaan.

iFixitin vertailussa iPhonet 5, 5s ja SE. Silmiinpistävin ero on uusimman mallin metallilogo takakuoressa.

iFixitin purkuoperaatio vahvistaa aiemmat arviot akusta, eli sen kapasiteetti on 1624 milliampeerituntia ja 6,21 wattituntia. SE onkin akkukestoltaan selvästi parempi kuin 5s ja peittoaa myös isomman 6s:n. iPhone 5s:n omistajien on kuitenkaan turha suunnitella puhelimensa akun vaihtamista suurempaan, sillä SE käyttää erilaista akun liitintä kuin 5s.

Monet komponentit SE:ssä ovat suoraan vaihtokelpoisia 5s:n kanssa. Näihin lukeutuvat muun muassa näyttökokonaisuus, kaiutin, värinämoottori ja SIM-kortin pidike. iFixitin toteaakin, että monia SE:n varaosia on näin saatavilla heiltä jo nyt. Erikoisena yksityiskohtana osa, mutta vain osa, laitteen sisällä olevista liitännöistä on suojattu kosteudelta tiivisteillä.