Uusia Nokia-älypuhelimia toimitettu jo miljoonia

Nokia-puhelimia nykyisin myyvä HMD Global kertoi tänään ensimmäisen Nokia-huippupuhelimensa Nokia 8:n julkistuksen yhteydessä myös menneestä kahdeksasta kuukaudesta, joina HMD on Nokia-puhelimilla liiketoimintaa tehnyt.

”Älypuhelimia on toimitettu jo miljoonia, peruspuhelimia kymmeniä miljoonia”, kertoi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala tänään Lontoossa uutuusjulkistuksen alla. HMD:n liiketoiminta käynnistyi viime joulukuun alussa, kun Nokia-peruspuhelinten bisnes siirtyi sille Microsoftilta.

HMD Global on esitellyt ensimmäisen kahdeksan kuukautensa aikana yhteensä kahdeksan uutuustuotetta ennen tänään julkistettua Nokia 8:aa, viisi peruspuhelinta ja kolme älypuhelinta. Älypuhelimista Nokia 6 tuli myyntiin Kiinassa jo alkuvuonna ja maailmanlaajuisesti Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n toimitukset ovat päässeet viimein vauhtiin nyt heinä- ja elokuussa.

Rantalan mukaan uudet Nokia-älypuhelimet ovat keränneet asiakkailta ennätyskorkeat tulokset asiakastyytyväisyydessä, jota myös HMD mittaa net promoter scorella (NPS) eli sillä, kuinka monet ovat valmiita tuotetta suosittelemaan. Menneinä vuosina myös Nokialla toimeen Rantalan mukaan tuolloin NPS-luvut eivät olleet ikinä niin korkeita kuin mitä uudet edullisemmat Nokia-älypuhelimet ovat nyt saavuttaneet.

HMD:llä on ollut toimitusvaikeuksia älypuhelintensa kanssa, mutta nyt pikku hiljaa joitakin yksittäisiä värejä lukuun ottamatta niin Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n saatavuus on parantunut ja puhelimet ilmestyneet myyntiin myös liikkeisiin.

Uuden Nokia 8 -huippupuhelimen kerrotaan olevan tulossa markkinoille pian, mutta aivan tarkkaa ajankohtaa ei HMD vielä halunnut paljastaa.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin helmikuussa.
Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin helmikuussa.