Uusia iPhoneja ei ollut edes esitelty – ensimmäinen jonottaja jo telttansa kanssa odottamassa

Applen esitteli keskiviikkona liudan uusia tuotteita. Ensimmäinen jonottaja oli kuitenkin pystyttämästä telttaansa Apple Storen edustalle ennen julkistuksia.

Aikavyöhykkeistä johtuen uusien Apple-tuotteiden myynti perinteisesti alkaa ensimmäiseksi Australiassa, ja niinpä Sydneyn Apple Storen edustalle on ensimmäinen jonottaja jo leiriytynyt. Teltasta ensimmäisenä raportoi Twitterissä CNETin Australian-toimittaja Seamus Byrne, ja tarkemmin jonottajasta selvää otti Mashable-sivusto. 

Kuten totuttua, ensimmäisen iPhone-jonottajan motiivina ei niinkään ole saada Applen tuotteita ensimmäisenä käsiinsä, vaan kyseessä on julkisuustemppu. Jonottaja on mies nimeltä Lindsay Handmer, ja hän haluaa tempauksella mainostaa omaa startup-yritystään nimeltä mysparetech.com. Kyseessä on käytettyjen elektroniikkatuotteiden ostoon ja myyntiin tarkoitettu sivusto. Lisäksi mies on myös hyväntekeväisyyshengessä liikkeellä, sillä tempauksen avulla miehen on tarkoitus kerätä kasaan 5000 Australian dollaria, jotka lahjoitetaan Mission Australialle, joka auttaa maan kodittomia.

mysparetech.com jonottaa jo uusia iPhone-malleja.

Handmerin tempaus ei ole ensimmäinen laatuaan. Mashable kertoo, kuinka viime vuonna vastaavan julkisuustempauksen teki verkkokauppasivustoa pystyttänyt startup-yritys Alphatise. Jonotustempauksen julkisuusarvokaan ei kuitenkaan auttanut, kun yritys meni nurin muutamia kuukausia myöhemmin.

Toivoa sopii, että Handmerin tällä viikolla aloittama tempaus olisi ainakin hyväntekeväisyyden kannalta onnistunut, mutta miehellä on vielä tiedossa pitkä telttailujakso, sillä perinteisesti uusien iPhonien myynti on alkanut julkistusta seuraavan viikon perjantaina. Niinpä näillä näkymin uusia Apple-tuotteita voidaan Sydneyn Apple Storeen odottaa myyntiin saapuviksi vasta ensi viikon perjantaina, eli 18. syyskuuta.

Apple sen sijaan sulki jo Apple Store -verkkokauppansa valmistautuakseen illan julkistuksiin.