Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi vaihtoehto pääkaupungin joukkoliikennetietoihin: Mercedes-Benz-taustainen moovel-sovellus tuli tännekin

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä liikkumiseen saa apua tästä alkaen yhdestä lisäsovelluksesta, kun moovel rantautuu käyttöön myös täällä.

Autonvalmistajana Mercedes-Benzin omistajana tunnetun Daimlerin omistaman moovelin sovelluksessa yhdestä paikasta löytyvät kaikki HSL:n paikallisliikenteen aikataulut ja kulkuvälineet. moovelilla voi muun muassa hakea aikatauluja paikkojen välilläja sovellukseen voi myös tallentaa suosikkikohteita helpompaa hakua varten.Lisäksi myös moovelissa on ominaisuus, joka ilmoittaa, kun on aika jäädä liikennevälineestä pois oikealla pysäkillä.

Moovel tulee tarjolle iPhonelle ja Androidille.

moovel toimii toistaiseksi Suomessa pääkaupunkiseudulla ja on ladattavissa ilmaiseksi iPhonelle App Storesta ja Androidille Google Play -kaupasta.

Pääkaupunkiseudulla moovel tulee kilpailemaan aiempien sovellusten, kuten esimerkiksi Moovitin sekä suomalaista tekoa olevien ReittiGPS:n ja Tuupin kanssa.

Toistaiseksi nyt pääkaupunkiseudulla moovel auttaa valitsemaan parhaan kulkuneuvon julkisen liikenteen ja Uberin väliltä.Tulevaisuudessa palveluun mukaan voidaan tarvittaessa lisätä esimerkiksi muut yhteiskäyttöautot, taksit sekä kaupunkipyörät.

Helsingin lisäksi moovel on käytössä jo kahdeksassa muussa kaupungissa ympäri maailmaa, kuten Bostonissa, Amsterdamissa ja Sydneyssä.

Pääkaupunkiseudulla moovel hyödyntää HSL:n liikennetietoja.

"HSL on ollut avoimen datan edelläkävijöitä jo vuodesta 2009 ja haluamme ehdottomasti jatkaa reaaliaikaisen tiedon jakamista kehittäjille ja yrityksille. Olemme iloisia, että tätä dataa käytetään liikkumisen helpottamiseen pääkaupunkiseudulla", sanoo HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink.