Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi Nokia-puhelin suunnattu vain Kiinaan

Ensimmäinen uusi Nokia-Android-puhelin on suunnattu syystä tai toisesta vain Kiinan markkinoille. HMD Globalin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa julkistaman Nokia 6:non kerrottu tulevan yksinoikeudella myyntiin Kiinassa JD.com-verkkokaupan kautta.

Ainakin välikäsien kautta Nokia 6:n voinee jatkossa tilata myös Suomeen, mutta puhelimen käytössä täällä edessä on yksi myös monia muita Kiinan puhelimia koskeva puute.

Nokia 6 tukee 4G LTE -taajuuksia 1, 3, 5, 38, 39, 40 ja 41. Verkkotuki on näin suunnattu Kiinan tarpeisiin, mutta Suomessa 4G-verkoissa käytössä ovat taajuudet 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz) ja 20 (800 MHz). Näin Suomessa Nokia 6 tulisi toimimaan 4G-verkoissa ainoastaan alueilla, joilta verkko löytyy 1800 megahertsin taajuusalueella. Suuri osa Suomen 4G-verkkopeitosta on toteutettu alemmalla 800 megahertsin taajuudella. 1800 megahertsin peittoa löytyy ensisijaisestikaupunkikeskustoista.

Vertailussa esitetyt DNA:n vasemmalla 800 megahertsin ja oikealla 1800 megahertsin 4G LTE -peittoalue kertovat alemman taajuuden tarpeesta muualla kuin kaupunkikeskustoissa.

Suomessa Nokia 6 tulisikin toimimaan täällä myytäviä älypuhelimia huomattavasti useammin vain 3G-verkossa eli tiedonsiirto olisiselvästi hitaampaa ja viiveet suurempia. 3G:nosalta Nokia 6 tukee sentään sekä 900 että 2100 megahertsin taajuuksia, molempia Suomessa käytössä olevia.

Nokia 6 ei myöskään tue uutta Suomen 4G-verkoissa tämän vuoden aikana käyttöön otettavaa 700 megahertsin taajuutta.

Nokialta tavaramerkin lisensoinut ja Microsofilta Nokia-peruspuhelinten toiminnan ostanut, Nokia-puhelimia nyt myyvä HMD Global on kertonut aikovansa esitellä vuoden 2017 alkupuoliskon aikana lisää uusia Nokia-älypuhelimia, jotka ovat tulossa myyntiin laajemmin.