Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi Nokia 3310 tuli jo myyntiin – Suomessa odotetaan vielä viikkoja

HMD toi uuden Nokia 3310:n myyntiin jo eilen perjantaina Puolassa yhteistyössä Play-operaattorin kanssa, kertoo muun muassa Nokiamob. Aiemmin tällä viikolla HMD kertoi odotetun peruspuhelimen uuden painoksen myynnin Suomessa käynnistyvän vasta 31. toukokuuta.

Puola saa 3310:n ensimmäisten maiden joukossa, jollei jopa ensimmäisenä. Aiemmin on kuultu vain puhelinta väitetysti jo myydyn Irakissa.

Puolassa Playlla on viikonlopun yli kestävä täysi yksinoikeus puhelimen myyntiin, minkä jälkeen myynnin pääsevät aloittamaan myös muut jälleenmyyjät. Muut operaattorit joutuvat kuitenkin odottamaan vielä pidempään. Aluksi Puolassa on tarjolla vain yhtä väriä, tummansinistä.

Suomea ennen 3310;n saavat lukuisat maat. Suomi kuuluu ennemminkin peränpitäjiin kuin ensimmäisiin myyntimaihin. Suurista eurooppalaisista maista esimerkiksi Isossa-Britanniassa 3310:n makuun päästään 24. toukokuuta ja Saksassa 26. toukokuuta.

Yksi syy ainakin Puolaa pidempään odotukseen saattaa olla, että Suomessa myyntiin on tulossa kahdella SIM-korttipaikalla varustettu versio 3310:stä. Puolassa nyt myyntiin tulleissa puhelimissa on tyytyminen yhteen.

Suomessa uusi Nokia 3310 on osoittautunut ennakkomyynnissä huikean suosituksi. ”Puhelinta tilattiin ensimmäisen päivän aikana ennakkoon historiallisen paljon, mikä osoittaa sen, että suomalaiset ovat todella odottaneet uusia Nokia-tuotteita – ja aivan erityisesti tätä retroklassikkoa”, kommentoi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n lisäksi HMD:n Nokia-puhelinten myyntikumppaneita 3310-ennakkomyynnissä Suomessa ovat jo Elisa, Gigantti sekä Telia.

Puhelimen ensimmäiset toimituserät näyttävät Suomessa menevän täysin ennakkotilaajille eli kaupasta puhelinta ei toukokuun lopussakaan myynnin alkaessa todennäköisesti saa.

Nokia 3310:n suositeltu vähittäismyyntihinta täällä on 59 euroa. Se tulee saataville neljässä eri värissä: korkeakiiltoiset lämmin punainen ja keltainen sekä mattapintaiset tummansininen ja harmaa.

Uusi Nokia 3310 sisältää muun muassa 2,4 tuuman värinäytön, 2 megapikselin takakameran LED-kuvausvalolla, FM-radion sekä peräti 22 tunnin puheajan, kuukauden valmiusajan ja tietenkin legendaarisen matopelin. Sisäistä muistia puhelimessa on 16 megatavua, joka on laajennettavissa muistikortilla. Uusikin Nokia 3310 on vain 2G- eli GSM-puhelin, joka toimii 900 ja 1 800 megahertsin taajuuksilla. SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta.

Uudet jo 3310:n rinnalla julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin 3310:n vanavedessä vielä viimeistään kesäkuun aikana.