Keskiviikkona julkistus – vuotokuva paljastaa jo paljon Huawein uudesta huippupuhelimesta

(Pääkuva: Huawei P9:n väitetty ennakkoon vuotanut lehdistökuva. Esillä sormenjälkitunnistin sekä kaksoiskamera Leica-brändäyksineen.)

Huawei tulee julkistamaan uuden P9-huippupuhelimensa parin päivän päästä keskiviikkona 6. huhtikuuta Lontoossa. Uutuus on kuitenkin paljastunut jo useissa vuotokuvissa, ja tällä kertaa tarjolla on uusi lehdistövuotokuva takaapäin.

Kuvassa näkyy luonnollisesti P9:ään odotettava merkittävin tekininen uudistus, kaksoiskamera, joka on toteutettu yhteistyössä Leican kanssa. Myös Leica-brändi tulee olemaan näkyvästi esillä puhelimessa väitetyn lehdistökuvan osoittautuessa lopulta aidoksi.

Oheisen kuvan julkaisi Mobilissimo.ru-sivusto. Vastaavan näköinen puhelin eli P9 bongattiin jo aiemmin Huawei-pomon korvalta.

Kameran linssien vierestä P9:stä löytyvät myös kuvausvalo sekä laser automaattitarkennukseen. Hieman alempana on sormenjälkitunnistimen paikka.

Huawein odotetaan julkistavan P9:stä normaalin version ohella myös muutamia kooltaan ja ominaisuuksiltaan eroavia lisäversioita, mahdollisesti jo myös keskiviikkona.

Itse P9:n pitäisi sisältää aiempien huhujen ja vuotojen perusteella 5,2 tuuman näytön 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella. Järjestelmäpiiri on Huawein omasta leiristä Kirin 950 -sarjaa, todennäköisesti juuri Kirin 950. Tulossa huhutusti myös oleva parannettu premium-erikoisversio saisi näin vielä hieman tehokkaamman Kirin 955:n. Lisäksi nämä mallit todennäköisesti eroavat myös RAM-muistiltaan, jota P9-perusversiosta löytyisi kolme gigatavua ja premiumistaneljä gigatavua.

P9-perusversion ja sen suorituskyvyltään tehokkaamman erikoisversion ohella odotetaan myös P9 Lite ja P9 Max -malleja, jotka eroaisivat ominaisuuksiltaan perusversiosta. Tänä vuonna P9 Lite olisi kooltaan kuitenkin samaa luokkaa P9:n kanssa viime vuoden P8-malleista poiketen ja sisältäisi myös 5,2 tuuman näytön, mutta ei esimerkiksi kaksoiskameraa. P9 Litestä on myös aiemmin vuotanut teknisiä tietoja sekä lehdistökuvia, joista kerroimme aiemmin. P9 Max olisi P9-perusversiota suurikokoisempi.