Nokia 8 -huippupuhelimesta myyntiin uusi versio 10. lokakuuta: uusi väri ja enemmän muistia

HMD Global on kertonut tuovansa Nokia 8 -huippupuhelimestaan uuden version myyntiin Suomessa 10. lokakuuta.

Kiillotettuna sinisenä värinä myyntiin saapuu 649 euron hintaan 6 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettu uusi versio Nokia 8:sta. Kiillotettu sininen väri on tarjolla ainoastaan tässä mallissa.

Aiemmin Nokia 8 on ollut Suomessa myynnissä jo mattapintaisina sinisenä ja teräksenä 579 euron hintaan. Lisäksi myöhemmin tulossa pitäisi olla vielä kiiltäväpintainen kupari, jonka saatavuudesta ei kuitenkaan vielä tänään kerrottu uutta tietoa. Kaikissa Nokia 8:n värivaihtoehdoissa runko on valmistettu yhdestä 6000-sarjan alumiinipalasta. Kiillotettua sinistä lukuun ottamatta muissa Nokia 8 -värivaihtoehdoissa RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennusmuistia 64 gigatavua.

Uusi kiillotettu sininen Nokia 8.
Uusi kiillotettu sininen Nokia 8.

Lukuun ottamatta suurempaa RAM- ja tallennusmuistia, on uusi Nokia 8 -versio samanlainen aiemmin myyntiin tulleen kanssa. Sekin tarjoaa siis myös 5,3 tuuman näytön 2560×1440 pikselillä, 13 megapikselin kaksoiskameran takana, 13 megapikselin kameran myös edessä sekä sisuksissa Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin. Käytössä kameroissa on ZEISS-linssit.

Ohjelmistona Nokia 8:ssa on muiden uusien Nokia-älypuhelinten tavoin puhdas Android, vielä toistaiseksi 7.1.1 Nougat -versiona. Kamerasovellukseen HMD on tuonut mahdollisuuden etu- ja takakameran yhdistäviin bothie-kuviin ja -videoihin sekä live-videomahdollisuuden suoraan Facebookiin tai YouTubeen. Nokia 8 on myös ensimmäinen älypuhelin, joka tukee Nokia OZO Audio -tilaäänitallennusta.

Nokia 8 eri väreinä.
Nokia 8 eri väreinä.