Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi Android Auto tulee vihdoin kaikille - WhatsApp-puhelut mahdollisiksi Pixel- ja Samsung-puhelimilla

Android Auton laaja päivitys on viimein julkaistu laajasti, mutta jakelu tapahtuu edelleen lyhyellä aikavälillä vaiheittain.

Myös WhatsApp-puhelut saapuvat joillekin käyttäjille.

Android Auton mittava uudistus julkaistiin esiversiona viime marraskuussa, ja nyt on laajemman jakelun vuoro. Päivityksen tärkeintä antia ovat kahtia jakautuva käyttöliittymä sekä uusi Googlen Material You -tyyliä mukaileva ulkoasu.

Uudistetulla Android Autolla on entistä helpompi hoitaa monia asioita samanaikaisesti. Näyttö, joka voi olla joko pysty- tai vaakasuuntainen, on oletusarvoisesti jaettu kahtia tehtäväpalkin asettuessa tarpeen mukaan joko paneelin lyhyelle tai pitkälle reunalle.

Alati esillä olevia tietoja ovat aika, yhteyden tila ja akku, minkä ohella näytöllä näkyy kaiken aikaa kosketetuksella avautuva ilmoituskuvake. Niin ikään Google Assistant -avustajan herättävä mikrofonikuvake sekä sovellusvalikon avaava pikavalinta ovat saatavilla milloin vain.

Uusittu käyttöliittymä on oletuksena jaettu kahtia.

Nopeaa asioiden hoitoa helpottaakseen uusi Android Auto sisältää monenlaisia kortteja. Esimerkiksi vastaamattomille puheluille, saapumisajan jakamiselle ja hiljattain vierailluille kohteille on omat korttinsa tarjolla aina tarpeen mukaan.

Android Autossa on nyt myös toistettavassa mediassa, kuten podcasteissa, eteen tai taaksepäin siirtymistä helpottava palkki, minkä ohella yleistä käyttöliittymää kuvakkeineen on päivitetty samankaltaiseksi kuin älypuhelinten Android 13:lla.

Uusi toistopalkki helpottaa median kelaamista.

Ennen pitkää Android Auton kautta voi niin ikään soitella WhatsApp-puheluita, jos kohta vain Googlen ja Samsungin tuoreimmilla Pixel- ja Galaxy-älypuhelimilla. Lisäksi Samsung- ja Xiaomi-älypuhelimilla voi ennen pitkää jakaa digitaalisia autonavaimia.

Android Auton kattava päivitys on nyt julkaistu kaikille käyttäjille.