Amerikkalaisten keksintö: pizza napinpainalluksen päässä

Teitkö uudenvuodenlupauksen dieetin aloittamisesta ja painon pudottamisesta parilla kilolla? Toimituksen lämmin kehotus on lopettaa uutisen lukeminen tähän, sillä uusi amerikkalaisinnovaatio saattaa tehdä tavoitteesta kertaheitolla monin verroin vaikeampaa.

Siinä, missä älykelloja on tähän asti käytetty aktiivisuusrannekkeiden tapaan kuntotavoitteiden saavuttamiseen, on täysin päinvastainenkin toiminta pian mahdollista. Amerikkalaisen Dominon uudella innovaatiolla pizza on nimittäin mahdollista tilata yhdellä napinpainalluksella aina, kun laihdutusdieetti alkaa kyllästyttää.

Käytännössä tilauksen tekeminen älykellosta tapahtuu siten, että asiakas käy ensimmäistä tilausta tehdessään listaamassa suosikkipizzansa täytteet Dominon nettisivuilla, jonka jälkeen tiedot synkronoituvat suoraan älykelloon. Jatkossa älykellosovelluksen auetessa kello ehdottaa "Easy Order" -vaihtoehtoa, jolloin suosikkipizzansa voi tilata ilman ylimääräistä vaivaa.

Kun tilaus on lähetetty älykellosta, voi käyttäjä seurata tilauksen eri vaiheita reaaliajassa. Kelloon ilmestyy muun muassa ilmoitus, kun pizza on laitettu uuniin tai kun pizzakuski on lähtenyt matkalle. Urheilullisimmat voivat toki käydä poimimassa valmiin pizzan itsekin lähimmästä myymälästä.

Suomalaisten uudenvuodendieettien paras pelastus on ainakin toistaiseksi se, ettei sovellusta ole saataville kotimarkkinoilla. Atlantin toisella puolella innovaatioista ei sen sijaan ole pulaa, sillä älykellon lisäksi pizzan voi tilata muun muassa twiittaamalla pizzan kuvan Dominon Twitter-sivuille.