Googlen uutta huippupuhelinta piinaavat näyttöongelmat: kuva palaa nopeasti kiinni - Google tutkii tilannetta

Googlen uudessa Pixel 2 XL -huippupuhelimessa käytetään LG:n valmistamaa kuusituumaista, 18:9-kuvasuhteen P-OLED-näyttöpaneelia. Komponenttivalinta on puhelimen julkistuksen jälkeen tuottanut Googlelle jatkuvaa tuskaa.

Viimeisimpänä käänteenä Google tutkii nyt väitteitä kuvan palamisesta kiinni Pixel 2 XL:n näyttöön.

Muun muassa Android Central -sivuston Alex Dobie raportoi Twitterissä Pixel 2 XL -puhelimensa näytön alareunaan selvästi kiinni palaneesta Android-navigaatiopalkin haamusta vain viikko puhelimen käytön jälkeen. Tämän jälkeen useat muutkin ovat kertoneet vastaavasta ilmiöstä omissa Pixel 2 XL -puhelimissaan.

Kuvan palaminen kiinni näyttöön on tuttu ilmiö, jota ei kuitenkaan viime vuosina ole juurikaan älypuhelimissa tavattu. Kiinni palamiseen alttiilla näytöillä varustetuissa laitteissa valmistajien yleinen tapa taistella ilmiötä vastaan on muuttaa näytön sisältöä niin, etteivät samat pikselit olisi jatkuvasti samanlaisia.

Google on kertonut The Vergelle tutkivansa asiaa. ”Meidän kaikki tuotteemme käyvät läpi laajan laatutestauksen ennen lanseerausta sekä jokaisen yksilön valmistuksssa. Tutkimme aktiivisesti tätä raporttia.”

Vielä toistaiseksi ei tiedetä, kärsivätkö Pixel 2 XL -puhelinten näytöt korjautumattomasta kiinni palamisesta vai eivät. Ennusmerkit ovat kuitenkin vakavat. Erityisen huolestuttavaa on kiinni palaminen näin nopeasti, vain muutamassa päivässä.

Pixel 2 XL:n näytöstä on riittänyt paljon porua jo aiemminkin. Sen väritoistoa on moitittu vaatimattomaksi, kuten myös katselukulmien laajuutta. Lisäksi osassa puhelimia näytön väritoisto on ollut myös epätasainen näytön eri kohdissa.