Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudet Nokia-älytelevisiot ja -suoratoistolaitteet tulevat myös Euroopan markkinoille - Nokian lisensointikumppanina StreamView-yritys

Uudet Nokia Smart TV -älytelevisiot ja -suoratoistolaitteet ovat tulossa saataville myös Euroopassa.

Nokia-televisiot ja -suoratoistolaitteet Euroopan markkinoille tuo StreamView GmbH, jonka pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. StreamView on Nokia-brändin lisensointikumppani yksinoikeudella Euroopassa älytelevisioiden ja suoratoistolaitteiden osalta, ja se vastaa tuotteiden markkinoinnista ja jakelusta.

Nokia itse ei valmista tai myy tuotteita, vaan se saa tuloja brändin lisensoinnista.

Viime vuonna perustetulla StreamView’llä ei nähtävästi ole ollut merkittävää liiketoimintaa vielä ennen Nokia-yhteistyötä.

Aiemmin Nokia-älytelevisioita on tuotu markkinoille jo Intiassa yhdessä Flipkart-verkkokaupan kanssa marraskuusta 2019 alkaen, ja suoratoistolaitteella valikoima laajeni tämän vuoden elokuussa. Toistaiseksi ei tiedetä, onko Euroopan markkinoille tulevilla laitteilla mitään tekemistä Intiassa myytävien kanssa. Ulkonäkö StreamView’n laitteissa ainakin on erilainen kuin mitä Flipkart on toistaiseksi esitellyt Intian markkinoille.

StreamView’n tiedotteen mukaan se tulee tuomaan Euroopan markkinoille Nokia Smart TV -älytelevisiot 32-75 tuuman koossa sekä Nokia Streaming Device -suoratoistolaitteet. Myynti alkaa ainakin Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä eli DACH-maissa vielä ennen joulusesonkia. Tuotteiden kerrotaan tulevan saataville nokia.streamview.comin sekä johtavien TV- ja elektroniikkaliikkeiden kautta.

StreamView'n Nokia Smart TV.
StreamView’n Nokia Smart TV.

Nokia Smart TV -älytelevisiot ja Nokia Streaming Devices -suoratoistolaitteet perustuvat Android TV -käyttöjärjestelmälle, ja tarjoavat näin pääsyn esimerkiksi Netflixiin, Amazon Prime Videoon, Disney+:aan, YouTubeen ja Google Play -sovelluskaupan tarjontaan. Lisäksi ne tukevat Chromecast-ominaisuutta mahdollistaen toistettavan sisällön ohjaamisen älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneesta.

“Nokia-brändin tuominen Smart TV -tuotteisiin Euroopassa on merkittävä virstanpylväs, ja olemme innoissamme StreamView’n edustavan brändiämme näissä kategorioissa”, kommentoi Nokian brändikumppanuuksista vastaava johtaja Vipul Mehrotra. “StreamView tulee mahdollistamaan uudet kokemukset uusilla yleisöille ympäri Eurooppaa rakentaen Nokia-brändikokemuksen periaatteille ja ihmisten odotuksille Nokia-brändätystä tuotteesta.”

StreamView'n Nokia Android TV -lisälaite.
StreamView’n Nokia Android TV -lisälaite.

“Olemme ylpeitä, että meidät on nimetty yksinoikeudella brändin lisensoijaksi Nokia Smart TV:eissä ja Set-Top-Boxeissa Euroopassa, ja olemme sitoutuneita tuomaan parhaita käyttökokemuksia Nokia-brändätyillä Smart TV -tuotteillamme”, kommentoi StreamView’n operatiivinen johtaja Jari Eronen, joka on aiemmin työskennellyt Nokialla ja puhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Microsoftilla.

Merkittävin brändilisensoinnin kumppani Nokialle on perus- ja älypuhelimia sekä niiden lisävarusteita Nokia-brändillä jo muutaman vuoden myynyt suomalainen HMD Global. Lisäksi aiemmin Nokia-brändi on nähty lisenssisopimuksen myötä jo juurikin älytelevisioissa ja suoratoistolaitteissa Intian markkinoilla sekä Kiinassa myös RichGo Technologyn valmistamissa kuulokkeissa.

Nokia ei ole eritellyt brändilisensoinnista sille kertyviä tuloja. Ne ovat osa Technologies-yksikköä, jonka myynnistä valtaosa kertyy patenttilisensoinnista. Laajempi teknologia- ja brändilisensointi ovat huomattavasti vähäisemmässä asemassa. Syyskuussa 2019 Nokia kertoi ryhtyneensä yhteistyöhön brändien lisensointiin erikoistuneen toimiston Global Iconsin kanssa.

Nokian mukaan sen brändi on erittäin tunnettu (90+ % ihmisistä maailmanlaajuisesti), ja brändi tunnetaan luotettavuudesta ja laadusta.

Päivitetty kello 21.05: Lisätty StreamView’n julkaisemat tuotekuvat.